Українців закликають не користуватися російськими сайтами

2764 0
Олександр Турчинов звернувся до українців із закликом не користуватися доменами «ru».
фото: egospodarka.pl

фото: egospodarka.pl

Спецслужби Росії можуть отримувати дані з усіх інтернет-мереж, які мають домени «ru», – розповів секретар РНБО Олександр Турчинов в інтрев'ю «5 каналу». Також він висловив обурення, що на українському телебаченні ще досі транслюють фільми, які прославляють російських силовиків, і закликав Верховну Раду прийняти законопроект про посилення інформаційної безпеки.

Читайте також: 10 порад від експерта: Як поводитися в Інтернеті у час війни?

Нагадаємо, після законодавчих змін у Росії ФСБ може втручатися в особисте життя не тільки громадян РФ, а й іноземців. Дані про всі логіни і електронні адреси своїх користувачів, списки їхніх контактів, відомості про кількість, обсяги та адресатів переданих повідомлень власники поштових серверів, блог-хостингів, форумів і соцмереж будуть зобов'язані надавати на першу ж вимогу представників російських державних структур


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!