Укрзалізниця має намір відмовитися від пір’яних подушок та старих матраців

4184 0
Укрзалізниця замінить постільну білизну, ковдри та матраци на більш сучасні
фото: varota.com.ua

фото: varota.com.ua

На 2017 рік у пасажирському секторі ПАТ «Укрзалізниця» заплановано масово замінювати інвентар: подушки, ковдри та матраци – на більш зручні для користування. Залізничники хочуть відійти від старих стандартів, що розроблялися ще за радянських часів, та запровадити нові, з урахуванням сучасних матеріалів та технологій, повідомляють у прес-службі відомства.

Відтак, 2-го лютого 2017 року, у приміщенні Південного вокзалу станції Київ-Пасажирський відбулася виставка м’якого знімного інвентарю для екіпірування пасажирських вагонів. На ній 14 вітчизняних виробників презентували комплекти постільної білизни, подушки, матраци, ковдри, рушники, простирадла та інші текстильні вироби, що необхідні для екіпірування пасажирських вагонів. Причому деякі виробники запропонували свої вироби Укрзалізниці вперше.

«Виставка проводиться на виконання доручення правління Укрзалізниці. Час оновлюватися, відмовлятися від використання в поїздах пір’яних подушок та іншого застарілого знімного інвентарю. Проект відповідного наказу вже на розгляді в Міністерстві інфраструктури України. Ми розраховуємо до березня отримати погодження на оновлення стандартів і зробити 2017 рік роком масового оновлення», – розповів під час виставки директор з пасажирських перевезень та сервісу ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Романків.

Читайте також: Укрзалізниця запустила мобільний додаток для придбання квитків

Цьогоріч ПАТ «Укрзалізниця» має великі плани з оновлення інвентарю для пасажирських вагонів. Зокрема, передбачено придбати понад 581 тисячу нових комплектів постільної білизни, майже 28 тис. зимових і 18 тис. літніх ковдр і понад 19 тис. матраців. З цієї кількості у 2017 році залізниці вже отримали близько 92 тис. нових комплектів постільної білизни та 1,1 тис. матраців.

Нагадаємо, цьогоріч «Укрзалізниця» запустить термінали з продажу квитків, щоб боротися з корупцією та порушеннями в їхній реалізації. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!