Укрзалізниця не передбачає компенсації за неналежні умови проїзду

1924 0
Пасажири можуть скаржитися провіднику або начальнику потяга, якщо виявили технічні несправності вагона.
ілюстративне фото: Економічна правда

ілюстративне фото: Економічна правда

Виплати компенсацій пасажирам за неналежні умови проїзду не передбачені нормативними та нормативно-правовими актами. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на відповідь «Укрзалізниці» на офіційний запит.

«Перевезення пасажирів здійснюється пасажирськими вагонами, які відповідають санітарно-технічним та іншим нормам, що забезпечують безпеку для життя та здоров'я пасажирів. Відшкодування компенсаційних виплат пасажирам за неналежні умови проїзду нормативними та нормативно-правовими актами не передбачено», – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Зазначається, що відповідно до договору перевезення (придбаного проїзного документа) перевізник зобов'язується перевезти пасажира до пункту призначення у визначені терміни. Пасажир може поскаржитися провіднику або начальнику поїзда, якщо виявить у вагоні технічні несправності, які за можливості усуне присутній у потязі електромеханік.

Читайте також: В Укрзалізниці планують змінити технологію прибирання у потягах

За інформацією «Укрзалізниці», протягом 2018 року не зафіксовано звернень громадян до суду щодо порушення їхніх прав під час пасажирських перевезень.

«Всі суперечки і непорозуміння, які виникають між пасажирами та працівниками залізниці, розв'язуються на станції начальником станції або начальником вокзалу, в поїздах під час руху поїзда – начальником поїзда, не доводячи їх до суду», – зазначають в «Укрзалізниці».

Крім того, у відповіді на запит ідеться, що супровід пасажирських поїздів медиком не передбачений, а в екстрених випадках необхідно звертатись до провідника, який повідомить начальника поїзда, і той викличе швидку допомогу, яка чекатиме хворого на найближчій станції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!