Усі медичні довідки українцям видаватимуть сімейні лікарі

7921 0
Із запровадженням реформи медицини українців чекає чимало змін. Зокрема, лікарняні та медичні довідки відтепер отримуватимуть у сімейних лікарів.
фото: zmi.ck.ua

фото: zmi.ck.ua

«Сімейні лікарі будуть видавати лікарняні листи, направлення, рецепти на ліки, які підпадають під програму реімбурсації (відшкодування вартості від держави) та будь-які медичні довідки», - пояснила Уляна Супрун, очільниця МОЗ, інформує «Українська правда».

Читайте також: На що варто звернути увагу під час вибору сімейного лікаря. 5 фактів

За її словами, якщо лікар захворіє, буде у відпустці чи на навчанні, пацієнт зможе звернутися до іншого. Від медичних закладів вимагатимуть, щоб вони мали чіткий механізм, куди і до кого у таких випадках іти людям. «Пацієнт чітко знатиме: хто надасть йому медичну допомогу в разі потреби, чи це буде лікар в цьому закладі або в іншому, за якою саме адресою, а також куди звернутися вночі», - підкреслила в.о. міністра охорони здоров’я.

Нагадаємо, до літа 2017-го року МОЗ планує втілити 7 основних нововведень, що забезпечить старт ефективної реформи первинної ланки медицини. Очільниця МОЗ, Уляна Супрун, нещодавно відповіла на 19 найпоширеніших запитань щодо вибору сімейного лікаря та укладення з ним угоди.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!