Майже 250 львів'ян живуть в аварійних будинках

4827 0
У Львові є 26 аварійних будинків (84 квартири), мешканці яких потребують відселення. У переліку аварійних будинків є споруди, збудовані у XVIII-XX століттях. Так, найстаріший серед аварійних будинків зведений 1700 року, найновіший -1958 року.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

Відселити потрібно 246 мешканців, повідомляє Експрес. У місті аварійними визнали 20 окремих квартир.

Найбільше аварійного житла є у Залізничному районі – 9 будинків, у Галицькому – 6, у Шевченківському – 5, у Личаківському – 4, у Франківському та Сихівському – по одному.

За кількістю окремих аварійних квартир лідирує центральний, Галицький район міста - 43  квартири. У Залізничному районі є 22 аварійні квартири, у Личаківському - 18, у Шевченківському  - 17, у Франківському- 3 та одна у Сихівському.

В аварійних будівлях, що пустують, збираються безпритульні.

Як повідомляв Zaxid.net ще минулого року, до списку аварійних будинків потрапили будівлі на вулицях: Уляни Кравченко, 9, Широкій, 26, Олесницького, 1,3,9, Аграрній, 4, Пропелерній, 75, Варшавській, 17, Личаківській, 97, Пасічній, 32-а, Світанковій, 41, Янки Купали, 5, Сінній, 11, Левицького, 96, Колодійській, 16, Шевченка, 57, Шевській, 10, Вузькій 1-а, Сніжній, 2, Веселій, 4, Івана Франка 12, 14 (флігель), Ярослава Осьмомисла 2, Рудненській, 6, Тісній, 9 та Лемківській, 9.

Перевірку на аварійність будинку проводять балансоутримувачі двічі на рік: весною та восени. «У Львові є будинки комунальної власності і не комунальної. Люди, що їх утримують це і є балансоутримувачі, що згідно з правилами житлового фонду мають проводити обстеження технічного стану будівлі», - розповів начальник відділу капітального ремонту житлового фонду Львівської міськради Борис Березяк.

Востаннє аварійний будинок у місті знесли три роки тому – у 2011 році місто позбулося напіврозваленого будинку на вул. Пілотів, 2.

Найдовше на відселення з непридатних приміщень чекають мешканці будинку №75 на вулиці Пропелерній - приміщення визнали аварійним ще 1992 року. У міськраді підрахували, що для відселення мешканців з аварійного житла потрібно 30,25 мільйона гривень.

Водночас востаннє кошти з державного бюджету на ці цілі надходили ще 14 років тому.

Нагадаємо, 15 травня у будинку на вул. Князя Святослава, через руйнування фундаменту тріснула несуча стіна фасаду. На момент руйнування в будівлі перебувало 15 осіб, їх усіх еквакуювали.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!