В Офісі президента відреагували на порушення авторських прав під час концерту до Дня Незалежності

3965 0
Підпис до пісень під час концерту містив лише назву і рік випуску, а у відео, опублікованому сьогодні, є помітка про автора слів та музики.
фото з сайту офісу президента

фото з сайту офісу президента

В Офісі президента відповіли на закиди українських виконавців (Океан Ельзи, Бумбокс, Тартак)про те, що їхні пісні використали без згоди на концерті «Пісенна історія сучасної України» до Дня Незалежності.  Про це повідомляє Офіс президента.

Кажуть, що закон не порушили. Зокрема, посилаються на закон «Про авторське право і суміжні права», який за деяких умов дозволяє використання фрагментів пісень без згоди автора.

Так, пункт 9-1 ст. 21 дозволяє без згоди автора чи особи, яка має авторське право, публікувати фрагменти музичних творів у форматі пародії, попурі або карикатури, але за умови зазначення ім’я автора та джерела запозичення. Однак підпис до пісень під час концерту містив лише назву і рік випуску.

А у відео, опублікованому сьогодні, 27 серпня, на Фейсбуку Офісу президента, є вже помітка про автора слів та музики.

Нагадаємо, що концерт «Пісенна історія сучасної України» до Дня Незалежності викликав хвилю обурень у соцільних мережах. Зокрема, стосовно того, що з уст українських виконавців звучали російськомовні пісні. А низка гуртів в той же день заявила про те, що в них не запитували дозволу на виконання їхніх композицій.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!