Поет-боєць про ціну життя і як люди себе обманюють та скільки ще триватиме спека. Підсумки доби

860 0
Нині 20 серпня та 543 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Артур Дронь

Фото: Артур Дронь

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 32 бойових зіткнення. Українська авіація завдала 9 ударів по районам зосередження  противника та 1 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 6 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 3 пункти управління та 3 засоби протиповітряної оборони ворога.

Читайте також: У Львові Азов проведе відкритий вишкіл. Як долучитись. Заняття пройде у Львові 20 серпня з 10:00 до 18:00. Кількість місць обмежена, для участі треба зареєструватися за посиланням.

Акцент дня: Поет-боєць Артур Дронь: Найбільше вбиває байдужість до війни. «Солдати падають – діти ростуть». Артур Дронь пише вірші, навчається на факультеті журналістики у Франковому університеті й вже півтора року захищає нашу країну на фронті. У 20-ть він видав свою першу збірку віршів «Гуртожиток №6», а восени у «Видавництві Старого Лева» вийде його нова збірка поезії «Тут були ми». В інтерв’ю для «Твоє місто» він розповів, чому військові не говорять про патріотизм, що їх найбільше дратує і як ми можемо допомогти захисникам.

«Чим цивільні можуть допомогти? Показувати, що для них війна також триває, що вони не окремо від військових. Що працюють, допомагають, не розслабляються. Коли люди приїжджають із фронту, наприклад, у Львів, то вони потрапляють з одного світу в зовсім інший. Із реального світу в частково вигаданий. Бо на війні вони бачили, яким зараз є життя. Бачили його ціну. Платили її, зрештою. А в далеких від фронту містах люди часто самі себе обманюють. Оцим відмежуванням від війни, не звертанням на неї уваги. А це все ілюзія, воно дуже і дуже крихке, військові це знають».

Ключові події:

1. росіяни обстріляли центр Чернігова. Є загиблі. 7 людей було вбито. 129 поранених, з яких 15 дітей та 15 працівників поліції.

Відомо, що росія завдала ракетного удару по Чернігову під час виставки дронів. «Люті пташки» у місті збиралися на 10:00 суботи. Об 11:30 пролунав вибух;

2. У Києві на весь наступний тиждень перекриють рух центром міста. «У зв’язку з підготовкою та проведенням святкових заходів в центрі Києва буде перекритий автомобільний рух вулицею Хрещатик на ділянці від Майдану Незалежності до вулиці Богдана Хмельницького», − розповіли в КМВА.

Читайте також: У Львові 280 мешканців звернулися по компенсацію за пошкоджене майно внаслідок ракетної атаки. Виїзний ЦНАП на вул. Каховській продовжить свою роботу у понеділок. Мешканці можуть звернутись у будь-який ЦНАП міста, та на службу підтримки: 093 297 57 95;

3. Які товари найбільше здешевшали на Львівщині. Статистика. Найбільше – овочі (на 22,2%), яйця (на 11,9%) та крупи гречані (на 8,5%). Ціни на окремі частини курячі, фрукти, крупи манні, рис, макаронні вироби з м’яких сортів пшениці, печиво, соки фруктово-ягідні знизилися на 3,1-1,7%, сири тверді типу едам, крупи пшеничні, цукерки, води столово-мінеральні подешевшали на 1,5-0,7%.

Читайте також: В Львівській міськраді пояснили, на що витрачатимуть бюджетні гроші. «Маємо апдейт щодо громадського бюджету Львова. Цьогоріч реалізуємо лише проєкти-переможці, які відповідають обмеженням воєнного часу. Наприклад, проєкти охорони здоров’я, проєкти, які передбачають безбар’єрність та інклюзивність, критичний ремонт чи закупівлю обладнання для життєзабезпечення в школах, садках чи інших міських установах тощо. Решта проєктів отримують статус «заморожених». Тож бруківка та громадські простори чекатимуть кращих часів», – пояснив директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський;

4. Храмове свято на Краківській з ароматом яблук. Церква Преображення Господа нашого Ісуса Христа у Львові розташована в самому центрі на вулиці Краківській, 21. Церква двічі отримувала першість у важливих для держави і подіях. У 1923 у цій святині вперше на західноукраїнських землях відбулася Божественна літургія літературною українською мовою. Інша знакова подія відбулась 29 жовтня 1989. Преображенська церква першою у Львові повернулась до УГКЦ.

Читайте також: На Львівщині оцифрують один з найстаріших храмів. Розпочали створення 3D-моделі храму Святого Архистратига Михаїла, що знаходиться в селі Стара Скварява;

5. Куди поїхати на вихідні. До мальовничих краєвидів річки Дністер. На Львівщині є туристичний маршрут вздовж річки Дністер. Його протяжність становить 13 км, долаючи який, можна ознайомитися з флорою і фауною цієї місцевості, дізнатися таємниці навколишніх сіл і насолоджуватися природою. Маршрут – лінійний, його можна розпочати як з села Устя, так і з села Колодруби.

На цю ж тему: Вершини Львівщини. Які краєвиди можна побачити в межах області. Найвищу вершину області називають горою для закоханих.

Погода у Львові: До +33°. Скільки ще триватиме спека у Львові. 20 серпня місцями короткочасні дощі, грози. Уночі 14 – 19°, вдень 28 – 33°. 21 серпня теж можливі грози. Уночі 15 – 20°, вдень 27 – 32°. 22 серпня – без опадів. Уночі 13 – 18°, вдень – 27 – 32°. 23 серпня короткочасні дощі. Уночі 14 – 19°, удень – 28 – 33°. Стане трохи прохолодніше 24 – 25 серпня. Уночі – 10 – 16° та 25 – 31° – вдень.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!