В Україні дозволили вводити спецмита на автомобілі з Євросоюзу

3324 0
Кабінет Міністрів України ухвалив порядок застосування спеціальних мит на імпорт європейських автомобілів для випадків, коли такий імпорт загрожує розвитку вітчизняного автопрому.
Фото: intvua.com

Фото: intvua.com

Міністерство економічного розвитку і торгівлі винесло на розгляд Кабінету Міністрів України порядок тимчасового збільшення до 10% ввізного мита на легкові автомобілі з Європейського Союзу. Як повідомляє УНІАН, відповідне рішення Кабмін прийняв на засіданні уряду без обговорення.

Згідно з цим порядком, Уряд може ввести тимчасове спеціальне мито на автомобілі з ЄС, але тільки в разі одночасного виконання 3 умов:

- сукупний обсяг імпорту в Україну легкових автомобілів походженням з ЄС протягом року досягає 45 тис. одиниць, а його питома вага у споживанні на внутрішньому ринку становить понад 20%;

- сукупний обсяг імпорту легкових автомобілів походженням з ЄС в Україну протягом останнього 12-місячного періоду перевищить граничний обсяг усіх первинних реєстрацій легкових автомобілів в Україні за той самий період;

- при цьому заподіюється значна шкода національній промисловості, що виробляє подібний товар.

Нагадаємо, 1 серпня в Україні набув чинності закон, завдяки якому на вживані автомобілі значно знизяться акцизи. Зокрема, акциз на машини з об'ємом бензинового двигуна до 1 л тепер становитиме 0,102 євро за 1 куб. см, що майже в 11 разів менше за чинну ставку в 1,094 євро.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!