В Україні хочуть дозволити «здавати на права» екстерном

3247 0
Головний сервісний центр МВС України планує запровадити підготовку водіїв до іспиту з правил дорожнього руху без навчання в автошколі. Також розробляють нові питання, перелік яких генеруватиметься випадково.
Фото: instruktor-minsk.by

Фото: instruktor-minsk.by

У МВС вважають, що людина здатна вивчити теорію й правила дорожнього руху самостійно, і пропонують обов’язковими залишити лише 40 годин практичного водіння, що необхідно здати в інструктора з відповідною ліцензією, - інформує "Автоблог".

Читайте також: В Україні розширять права поліцейських: чого чекати водіям?

Отриманої після практичних занять картки буде достатньо для допуску до проходження іспитів в сервісному центрі МВС. Нововведення планують запровадити з 2017 року, однах попередньо треба змінити нормативно-правову базу, - пояснив керівник Головного сервісного центру Владислав Криклій. Варто зауважити, що законопроект № 5184 "Про дорожній рух і його безпеку" Верховна рада розглядає з вересня.

Крім того, в МВС розробляють нові методи екзаменування – питання з правил дорожнього руху фокусуватимуться на безпеці руху, правилах проїзду перехресть, залізничних переїздів і т.п., а не на будові автомобіля й інших подробицях.

Читайте також: Вантажних перевізників хочуть зобов'язати платити за користування дорогою

"Сформованих квитків, що можна зазубрити, не буде. Перелік питань генерується випадковим чином. Припустимо, екзаменований помилився в правилах проїзду перехрестя. Комп'ютер змінить перелік питань і поставить аналогічне знову. Також ми підемо від категоризації – складемо окремі квитки за категоріями прав, що видають. Того, хто хоче водити легкову машину, не питатимуть про вантажівки. Вже готові 2 500 питань з графічним супроводом. Ці квитки відповідають міжнародним нормам і можуть бути введені вже в 2017 році", – розповів Владислав Криклій.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!