Політична реклама

В Україні компенсовуватимуть 90% вартості ліків для гіпертоніків

1135 4
Держава компенсуватиме до 90 % вартості ліків від гіпертонії.

Про це повідомила директор Департаменту раціональної фармакотерапії та супроводження державної формулярної системи Державного експертного центру МОЗ України Тетяна Думенко, інформує прес-служба МОЗ України.

До першої групи належать лікарські засоби, які відшкодовуються до 90 % їх вартості, до другої – які підлягають частковому відшкодуванню, а до третьої – лікарські засоби, вартість яких взагалі не підлягає відшкодуванню.

Крім цього, ще влітку було доповнено перелік ліків для гіпертоніків, на які поширюється дія Пілотного проекту, комбінованими ліками. До них увішли Еналаприл (монопрепарат та комбінація з гідрохлортіазидом), Лізиноприл (монопрепарат та комбінація з гідрохлоротіазидом), Бісопролол, Метопролол, Небіволол, Амлодипін (монопрепарат та комбінація з лізиноприлом) та Ніфедипін.

Ще одним нововведенням є нормативно встановлені граничні надбавки на ліки від гіпертонії. Відтепер надбавки на оптово-відпускні ціни не перевищуватимуть 10 %, а на роздрібні – не вище 25 % від закупівельної ціни.


Читайте також:
21 Вересня, 2013 10:02
львів'янин Ей ти, троль Альфред Финчер, а скільки в МОЗі платять за такі примітивні коменти???
20 Вересня, 2013 13:42
Финчер Мне нравится что в последнее время Минздрав радует хорошими новостями. Сразу понятно что это команда прфессионалов, которые знают что делать,для тоо что бы помочь украинам.
20 Вересня, 2013 13:26
Альфред Мені здається, що це - чудова новина. Думаю тисячі вдячних гіпертоніків будуть найкращим підтвердженням єфективності роботи МОЗ. Мені здається, що сьогоднішнє керівництво Мінздрава ставит піклування про зоров*я людей понад усим іншим.
19 Вересня, 2013 22:40
вобу Дружно глянемо на [***]://[***].vobu.com.ua/ukr/news/social
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!