В Україні можуть зобов’язати будувати будинки з високим класом енергоефективності

1631 0
Це дозволить економити до 40% енергії.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Мінрегіонбуд розробляє новий проект Державних будівельних норм, за якими пропонують увести вимоги до енергозбереження будівель при новому будівництві чи реконструкції. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні вдосконалять вимоги до проектування сховищ та укриттів

Зокрема, у нових ДБН пропонують проектувати житло з класом енергоефективності не нижче С. Це дозволить економити до 40% енергії, а у випадку реконструкції будинків суттєво продовжити термін їх експлуатації.

«Минулого року набрав чинності важливий для енергонезалежності України закон щодо енергоефективності будівель. Він впроваджує європейські вимоги до енергозбереження і вводить класи енергоефективності будівель від A до G. Тому у новому ДБН ці зміни повинні також бути враховані, а не міститися лише загальні вимоги, як це є сьогодні», – пише Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні запрацювали нові будівельні норми щодо утеплення фасадів

Нагадаємо, раніше уряд скасував низку обов’язкових дозволів, серед яких дозвіл на перепланування, капремонт інженерних мереж та утеплення фасадів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!