В Україні можуть з’явитися приватні потяги

1944 0
За два роки Україна планує випустити приватних операторів до пасажирських перевезень. Про це заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

«Разом із європейськими партнерами ми розробили закон про залізничний транспорт. Він лібералізує залізничні перевезення. Інфраструктура залишається у держави, але за два роки допустять приватних операторів до пасажирських перевезень. Всі оператори матимуть однаковий необмежений доступ до інфраструктури», – зазначив глава відомства. За словами Пивоварського, міністерство буде вводити поняття соціального тарифу.

Читайте також: Львів'янам нагадують про перехід потягів на зимовий час

«Уряд почав бюджетну децентралізацію. Місцеві бюджети мають профіцит 40%, це десятки мільярдів гривень. Якщо певний регіон хоче мати пасажирське залізничне сполучення, наприклад, Київ-Житомир, але місцеве населення не може платити за тарифом, то місцеві органи влади за рахунок власних коштів можуть домовитися з Укрзалізницею про часткову компенсацію. Місцева влада вже готова до цього. Мери міст вже звертаються щодо того чи іншого соціального спрямування», – пояснив міністр.

Нагадаємо, державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») розробляє нову концепцію організації пасажирських перевезень і для ефективної роботи цього сектора перевезень у великих містах і на вузлових станціях намір ввести пункти пересадок – хаби.

Джерело: finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!