Копії документів тепер не потрібні. МОЗ змінило умови підписання декларацій із лікарями

4670 0
МОЗ внесло низку змін у процес підписання декларацій із лікарями.
Фото: luxnet.ua

Фото: luxnet.ua

МОЗ внесло зміни в умови підписання декларацій із лікарями. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Зокрема в Україні відмінили обов’язкові копії документів, які необхідно подавати під час підписання декларації з лікарем. Відтак пацієнту необхідно взяти з собою лише два документи — паспорт або свідоцтво про народження для дитини та документ платника податків (Індивідуальний податковий номер).

Читайте також: У львівських поліклініках залишать талони на прийом до лікаря

Працівники медзакладу більше не зобов’язані зберігати або робити копії документів. У них лишається лише один примірник декларації, який ви підписали.

Крім цього, невідкладну допомогу гарантують навіть тим пацієнтам, котрі не підписали декларацію з лікарем. Якщо людина перебуває у невідкладному стані, лікарі не мають права відмовити у наданні безоплатної первинної допомоги.

Також у МОЗ продовжили терміни дії декларацій, які підписали на початку кампанії. Зокрема для тих, хто підписав угоду з лікарем до 1 квітня, декларація діятиме до кінця 2019 року.

Форма деклараціє тепер також матиме спрощений вигляд. У Міністерстві скоротили перелік питань, тож декларація займатиме один аркуш.

Читайте також: Як підписати декларацію з лікарем. Покрокова інструкція

Нагадаємо, 2 квітня в Україні стартувала кампанія з підписання декларацій із лікарями. Через юридичні погодження, у Львові впровадження медреформи перенесли на декілька днів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!