Три стовпи безпеки України та за якої умови можна змінити рух авто на Міцкевича. Підсумки доби

872 0
Нині 13 червня та 475 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Мілітарний

Фото: Мілітарний

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 03:52, відбій – 04:43. Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, у Львові та області все спокійно.

За даними КМВА, уночі росіяни атакували Київ крилатими ракетами Х-101/555, ППО знищила всі ворожі цілі. У Кривому Розі росіяни поцілили у 5-поверховий будинок, є загиблі та постраждалі у важкому стані. У Харкові «Шахеди» влучили у комунальне та складське приміщення.

Як повідомляє Генеральний штаб, попередньо, ворог застосував 14 крилатих ракет Х-101/555, з яких 10 було знищено. Також завдав удару 4 «Шахедами», 1 – збито.

Влучання в багатоповерхівку у Кривому Розі. Фото: голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, Телеграм-канал

Ситуація на фронті: З російського полону повернулися троє мешканців Львівщини. «Додому повернулися воїни Роман та Іван зі Самбірського району, а також Степан – з Яворівського. Дякуємо за захист. Швидкого відновлення. Чекаємо на повернення усіх наших людей», – зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За даними Генштабу (станом на 6:00), противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, тривають важкі бої. На цих ділянці фронту відбулось 26 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 10 ударів по районах зосередження окупантів та 6 – по його ЗРК. Уражені 3 пункти управління та 3 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях. Знищено ворожий гелікоптер Ка-52 та БпЛА «Орлан-10».

Акцент дня: «Розпад росії неминучий». Інтерв’ю з Янушем Буґайським та Уляною Супрун. Українці щодня воюють за право бути собою, мати свою країну. Попри те, що світ допомагає, Україна поки що не має достатнього голосу на Заході. Про те, що Росія має розпастись, а світ дізнатись правду про Україну – у розмові Tvoemisto.tv з Уляною Супрун та Янушем Буґайським.

«Є три стовпи безпеки України: членство в НАТО, присутність армії НАТО на українській землі, зокрема американських військ – так само, як у Польщі, і розпад росії.

Тобто коли росія розпадеться, структура влади розпадеться, то республіки й регіони почнуть захоплювати владу, і виникнуть нові держави. Ми повинні «дотягнутися» до них, щоби переконатися, що ці нові країни більше не становлять загрози для сусідів. Отже, повторюю, це три стовпи безпеки України, окрім звільнення всієї її території».

Ключові події:

1. Арештовані автомобілі Медведчука та Козака за понад 1 млн доларів передали на ЗСУ. Серед них є 12 вантажівок, автокран, мікроавтобус, фургон та два позашляховики.

Читайте також: Російський бізнесмен Сомхішвілі звернувся до британських юристів у справі про стягнення з бюджету Києва $100 млн. У 2007 році він виграв інвестиційний конкурс КМДА на проведення реконструкції Харківської площі Києва. Однак, на думку позивача, протидія чиновників не дала йому можливості реалізувати проєкт, у 2013 інвестиційний договір було розірвано;

2. Яка ситуація із підтопленням на Львівщині. Рівень води у Дрогобицькому районі знизився на 0,5 метрів. У селищі Східниця та селі Новий Кропивник вже відновили електро- та водопостачання. Наразі поступово відновлюють газопостачання. Доїзд до 16 населених пунктів залишається обмеженим через пошкодження моста у Новому Кропивнику та 2 мостів в селі Перепростиня.

На цю тему: На Львівщині через паводок перекрили ділянку дороги. В багатьох місцях підмило проїзну частину дороги Східниця – Верхнє Синьовидне, зруйноване асфальтобетонне покриття та габіонні підпірні стінки;

3. Змінювати рух авто біля пам’ятника Міцкевичу можна за однієї умови. У 2018 році виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво готелю на пл. Міцкевича,9 із підземним паркінгом на 16 місць. Згодом відбулись громадські обговорення проєкту, де мовилося про те, що планують збудувати однорівневий підземний паркінг на 40 місць окремо від будівлі готелю. Також зазначалося, що він слугуватиме й укриттям. Заїзди та виїзди з паркінгу облаштують обабіч пам’ятника Міцкевичу зі зменшенням кількості смуг із трьох до двох у напрямку вулиці Князя Романа і одну в напрямку вул. Коперника. Громадський активіст, інженер з організації дорожнього руху Святослав Товстига пояснює, як може змінитись організація дорожнього руху в середмісті Львова.

Читайте також: Біля аеропорту у Львові пропонують реорганізувати простір. Що зміниться. У проєкті йдеться, зокрема, про ліквідацію оновлення функціонального зонування простору, організація паркувальних майданчиків та влаштування автостанції. Крім того, пропонують змінити поперечний профіль ділянки вулиці між терміналами аеропорту, ліквідувати праву смугу руху зі сторони терміналів. Також планують облаштувати велосипедну доріжку шириною 2,5 м для двостороннього руху та оновити наявний тротуар зі сторони терміналів та влаштувати новий зі іншої сторони вулиці.

Та: Київ розпочинає реконструкцію Дегтярівського шляхопроводу. Проїзд перекрито до грудня. На час робіт рух на розв’язці організують за принципом турбіни, і проїзд забезпечать в усі напрямки. Також працюватимуть тимчасові світлофори;

4. Непридатні укриття на Львівщині мають впорядкувати за місяць. Найбільше порушень виявили в укриттях закладів освіти Дрогобицького, Самбірського та Стрийського районів, а найбільш відповідально підготували сховища в освітніх закладах Золочівського та Яворівського районів.

Читайте також: КМДА та уряд не зійшлися в даних перевірки діючих укриттів в Києві. Місто звинуватило уряд у маніпуляції. Уряд каже, що у Києві тільки 15% укриттів придатні без суттєвих зауважень і ще 50% технічно придатні, але їх треба приводити до ладу. У місті запевняють, що в столиці 65% укриттів придатні для використання;

5. У Бучі відбувся благодійний концерт японського піаніста Темпея Накамури. Музикант виконував твори світових та українських композиторів й збирав гроші для ЗСУ.

На цю ж тему: «Наші без Раші», «Українська пісня» і «Джаз на даху». Куди піти цього тижня у Львові. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати на вихідних 12 – 18 червня.

Погода у Львові: Синоптики попереджають про короткочасні дощі у Львові на тижні. 13 червня удень короткочасний дощ. Уночі 7 – 9°, вдень від 16 до 18°. 14 – 15 червня хмарно з проясненнями. Короткочасні дощі, грози. Уночі до 12°, вдень – 18 – 23°. 16 червня синоптики також прогнозують дощі. Уночі 9 – 14°, вдень 19 – 24° тепла. 17 червня дощі, грози. Уночі 10 – 15°, вдень 20° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!