Політична реклама

В Україні ввели податок на утилізацію авто

1319 0
У неділю, 1 вересня, в Україні набув чинності утилізаційний податок на іномарки.

Документ зачепить усі сегменти автомобільного ринку, всі бренди, усі моделі. Суми утилізаційного податку становитимуть: для нових легкових автомобілів (залежно від об'єму двигуна) – від 4 730 до 30 250 грн; для нових комерційних, вантажних автомобілів і автобусів (залежно від повної маси) – від 8 800 грн.

Відповідно до закону, податком обкладаються імпортери транспортних засобів, а також їх виробники, окрім тих, хто бере на себе зобов'язання забезпечити утилізацію автомобілів і включений до відповідного реєстру.

Також звільняються від утилізаційного податку особи, які ввозять транспортні засоби, що належать дипломатичним установам і міжнародним організаціям, раніше вивезені з України транспортні засоби, а також відреставровані авто старше 30 років.

Крім того, не будуть сплачувати цей податок нерезиденти, які тимчасово ввозять в Україну авто для особистого користування, а також транзитери.

Як повідомлялося раніше, українські авто стануть набагато дешевшими за китайські і російські. На думку експертів, вітчизняні машини будуть коштувати 48-68 тис. гривень.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!