Київ

На виставці в Києві показали прототип української комерційної електровантажівки «Карпати»

827 0
Мета виробника – зробити електрокар максимально вітчизняним та, в ідеалі, довести частку українських складових частин до 100%.
Фото: скриншот Oleg AC/Youtube

Фото: скриншот Oleg AC/Youtube

На автовиставці ComAutoTrans 2023 у Києві виробник автобусів малого класу «Стрий Авто» із групи компаній ВЕЕМ презентував прототип електричної вантажівки «Карпати». Про це пише профільне видання AutoConsulting.

«Карпати» на 75% виготовлений із вітчизняних компонентів. Потужностей компанії достатньо, щоб самостійно виготовляти раму, бічні панелі, плексигласову кабіну та елементи інтер'єру, зокрема крісла.

Більшість компонентів зроблено іншими українськими виробниками, але електромотор та батареї іноземні. Мотор потужністю 20 кВт замовили в Італії, батареї – у Китаї.

Електромотор не надто потужний і розганяє півторатонну вантажівку до 68 км/год, чого достатньо для міста. Дальність поїздки на одному заряді акумуляторів залежатиме від комплектації та становитиме від 120 до 178 км. «Карпати» можуть брати до 1000 кг корисного навантаження.

Вантажівка вже сертифікована і допущена на дороги загального користування, але конструкція ще явно сира, зазначають у виданні.

Представники «Стрий Авто» підтверджують, що привезли єдиний прототип, який ще у процесі випробувань, серійний варіант може суттєво змінитись. Мета – зробити «Карпати» максимально вітчизняним та, в ідеалі, довести частку українських складових частин до 100%.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!