В уряді назвали дату початку опалювального сезону та вартість газу

1789 0
Цієї зими ціна на газ для населення не зміниться.
Фото: pogliad.ua

Фото: pogliad.ua

Опалювальний сезон у 2022-2023 роках в Україні планують розпочати традиційно – після 15 жовтня, з урахуванням погодних умов. Про це повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов у Вінниці, повідомляє Главком.

Читайте також: Ціна на газ не мала б зрости. Очільник Львівщини про новий опалювальний сезон

За його словами, на рівні уряду прийнято рішення не підвищувати тарифи на тепло. А газ для населення буде поставлятися за ціною 7 420 гривень за тисячу кубометрів.

«Верховна Рада прийняла три закони, які фактично роблять можливим проходження опалювального сезону і забезпечують відшкодування різниці в тарифах. Це важливо для того, щоб ми забезпечили проходження опалювального сезону. Тобто фізично і економічно умови для цього створені», – зазначив Олексій Чернишов.

Міністр підкреслив, що нормативні показники температури не переглядатимуть.

Читайте також: Як мешканцям Львівщини повернути переплату за газ. Роз'яснення

«Мінімальний рівень температури, який повинен бути забезпечений, становить 18 градусів, не менше. Менше бути не може, більше так», – каже він.

Нагадаємо, що про те, що ціна на газ у новому опалювальному сезоні для споживачів не мала би зрости, зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. Водночас є побоювання щодо об'ємів блакитного палива, які вдасться видобути та постачати через загрозу ворожих обстрілів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!