Вакцина від Covid-19 не зупинить пандемію, – ВООЗ

1587 0
Першими від коронавірусу провакцинують медиків, старших за віком людей та осіб із групи ризику.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що поява вакцини від коронавірусу не зупинить пандемію, якщо люди не дотримуватимуться карантинних обмежень. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

Читайте також: З'явилася вакцина проти коронавірусу, яка, за даними розробника, захищає на 95%

«Сама по собі вакцина не зупинить пандемію Covid-19. Нам все одно потрібно буде продовжити: спостереження, тестування, ізоляцію, відстеження контактів і карантин, заохочувати людей бути обережними», – каже Тедрос Адханом Гебреєсус.

Читайте також: У США розпочали наймасштабніші у світі випробування вакцини від Covid-19

За його словами, людям варто враховувати, що перші доставки вакцини проти коронавірусу будуть доступні лише для медиків, старших за віком людей та інших осіб, що перебувають у зоні ризику.

Читайте також: Україна першу партію вакцини від Covid-19 зможе отримати в другому кварталі 2021 року

«Це, сподіваємось, зменшить кількість смертей та дасть можливість системам охорони здоров’я справлятися, але у вірусу все одно буде багато можливостей поширюватися», – наголосив Гебреєсус.

Нагадаємо, за прогнозами ВООЗ, готова вакцина від коронавірусу може з'явитися до кінця 2020 року і вже 31 розробник вакцини проти коронавірусу перейшов до клінічних випробувань.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!