Венеція готується брати з туристів плату за відвідування міста

1348 0
Щоб потрапити в місто, можливо, доведеться віддати від 3 до 10 євро.
Photo by Ricardo Gomez Angel on Unsplash

Photo by Ricardo Gomez Angel on Unsplash

Венеція планує стягувати плату з гостей міста та встановлювати квоти на візити з літа 2022 року. Заходи з контролю за припливом туристів обговорювали упродовж багатьох років, поки пандемія не вдарила по туристичній галузі у 2020-му. Тепер же з відновленням подорожей питання обмежень знову повернулося до порядку денного.

Як повідомляє УНІАН з посиланням Bloomberg, італійське місто може почати вимагати від потенційних туристів заздалегідь резервувати час відвідувань, а на основних під'їзних шляхах до історичного центру встановлять турнікети.

Читайте також: До Львова прибув перший регулярний рейс з Саудівської Аравії. Фото, відео

У липні Італія вже заборонила великим круїзним лайнерам заходити до Венеціанської лагуни, щоб захистити це місце від надмірної кількості гостей. Щоб потрапити до Венеції, можливо, доведеться віддати від 3 до 10 євро (близько 93-311 гривень), залежно від сезону і кількості туристів, очікуваних в певний день. При цьому місцеві мешканці, їхні родичі і туристи, які забронювали номер в готелі Венеції, ймовірно, будуть звільнені від платежу.

Питання доцільності стягування плати за відвідування залишається спірим. У міській раді звучать й інші думки, зокрема, що такий режим перетворить Венецію на «тематичний парк», а обмежувати доступ варто хіба що лише до особливо багатолюдних районів, таких як Площа Сан-Марко.

Нагадаємо, що напередодні авіаперевізник Ryanair запустив рейси зі Львова до Венеції. Польоти до Венеції відбуватимуться двічі на тиждень по вівторках та суботах. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!