Відвідування церков в Україні, падіння ВВП та рекордний дефіцит Пенсійного фонду. Головне за ніч і минулу добу

1843 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kristy Kravchenko FOR UNSPLASH

Фото: Kristy Kravchenko FOR UNSPLASH

Covid-19 – Головне. Міністр охорони здоров’я Степанов повідомив, що МОЗ не планує забороняти відвідування церков під час адаптивного карантину. Проте під час богослужінь потрібно краще стежити за виконанням епідеміологічних правил. «Звинувачень на адресу церков я ніколи не робив», – сказав він.

Читайте також: Людина-фортеця. У пам'ять про медика-майданівця Василя Савенка

Громадяни України з 7 серпня зможуть в’їхати до Чорногорії без додаткових обмежень. За новим рішенням, українці зможуть перетнути кордон і на авто, як і громадяни інших країн із «зеленого» списку. Також більше немає потреби у наявності негативного ПЛР-тесту, не давнішого за 72 години.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 197 осіб (156 – напередодні). Разом 10 420. Одужало – 2 735 (плюс 106), померло – 283 (8 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 458 ПЛР-тести.

В Україні Covid-19 виявлено у 1 318 осіб (1 271 за попередню добу). Загальна кількість 76 808 пацієнтів. Одужало – 42 524 (плюс 997), померло – 1 819 особи (плюс 31).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 10 420 (деталі – дивися вище), далі Київ – 8 992 осіб (плюс 180), Рівненська – 6 538 (плюс 96 осіб) та Чернівецька – 6 383 (плюс 85) області.

Читайте також: Львівському військовому госпіталю після смерті Івана Гайди призначили нового керівника

Високу захворюваність продовжує демонструвати Харківщина – 142 та Івано-Франківщина – 127. Виривається вперед у антирейтингу захворюваності на коронавірус й Одеська область – 110 нових випадків.

«Корумповані» судді. Керівництво Офісу генпрокурора здійснювало тиск на підлеглих, щоб зірвати слідчі дії працівниками НАБУ щодо суддів Окружного адміністративного суду, включно з головою суду Павла Вовка.

В аудіозаписі, який оприлюднив Цензор.нет, керівник департаменту з нагляду за діяльністю Державного бюро розслідувань погрожує «наслідками» прокурорам, які готуються проводити слідчі дії щодо ОАСК.

Бойовики РФ в Білорусі. Президент Білорусі Лукашенко доручив запросити в Білорусь генпрокурорів України та РФ, щоб розібратися із затриманням бойовиків «Вагнера».

Він заявив, що Білорусь видасть Україні затриманих бойовиків, якщо Київ доведе їхню причетність до злочинів на Донбасі.

Лукашенко також повідомив, що в країні затримали «деяких осіб з американськими паспортами», дружини яких нібито працюють у Держдепі США. «Але їх з багнетами напереваги захищають російські керівники», – заявив президент Білорусі.

Читайте також:  У Львівській обласній лікарні відновлять трансплантацію органів

В Офісі генпрокурора Венедіктової повідомили, що дадуть відповідь президенту Білорусі лише після офіційного запрошення про візит. Наразі такого ще не надходило.

Економіка України. ВВП України в першій половині 2020 року скоротився на 6,5% проти аналогічного періоду 2019 року, зокрема, в другому кварталі падіння становило 11%, що менше, ніж очікувалося раніше (14%).

«Діра» в бюджеті Пенсійного фонду продовжує зростати – сягнула уже 13 мільярдів гривень. У липні 2020 року Фонду був наданий рекордний розмір позик на сумму 17,8 млрд грн.

Вибори – «Слуги народу» – Коломойський. За рік рейтинг президентської партії «Слуга народу» знизився з 65-40% до 26%, але при цьому партія все ще обганяє опонентів. За ОПЗЖ готові голосувати – 17,6% виборців, «Європейську солідарність» – 15,7%, «Батьківщину» – 10,4%».

Партія «Слуга народу» розпочинає передвиборчу кампанію під гаслом «Україна – це ти!», а президент Зеленський 6 серпня внесе до Верховної Ради законопроєкт про підвищення мінімальної зарплати до 5 тис. грн.

Читайте також:  Найгірша ситуація із вакцинацією у трьох районах Львівщини. Як будуть покращувати

Міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку, а потім використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі.

Продаж Мотор-Січ. Дочірня компанія китайської Beijing Skyrizon та DCH Group українського бізнесмена Ярославського і її афільовані компанії 4 серпня спільно подали нову заяву в Антимонопольний комітет України про покупку акцій «Мотор Січ».

У свою чергу, Зеленський закликав уряд, РНБО та СБУ перевірити обґрунтованівсть приватизації підприємств, що мають стратегічне значення для економіки й безпеки держави.

Covid-19 – Світ. У близько 20 повітах Польщі посилять карантин у зв’язку з небезпечним зростанням кількості хворих на коронавірус. У РП протягом доби виявили 726 нових заражень Covid-19 – це найбільше число нових випадків від самого початку епідемії в країні.

Вперше за три місяці в Німеччині зареєстровано понад 1000 (1045) випадків зараження коронавірусом за добу.

Соцмережа Facebook дозволила своїм співробітникам працювати з дому до липня 2021 року.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!