Візи до ЄС можуть скасувати вже наступного року

2045 0
Скасування віз для громадян України може бути реалізовано вже в 2016 році.
фото: photofact.in.ua, facebook

фото: photofact.in.ua, facebook

Про це заявив представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв. «Сьогодні ситуація виглядає досить позитивно і обнадійливо. Я хотів би Вам ще раз підтвердити, що дійсно скасування віз для громадян України є цілком реальною можливістю вже в 2016 році. Більше того, ми приблизно знаємо вже майже до місяця, коли це може статися, але я б не хотів забігати вперед », – заявив він.

За словами Єлісєєва, на швидкі результати можна очікувати лише за умови, що українські міністерства і відомства прискорять виконання низки окремих критеріїв у рамках Плану дій з візової лібералізації.

Читайте також: Нові правила отримання «шенгенки». 7 фактів

«Ключовим моментом, якого вдалося досягти останнім часом, зокрема, є те, що ми, по суті, усунули всі політичні перепони з боку ЄС на шляху до візової лібералізації. Тепер нам важливо виконати інші так звані технічні критерії. Зокрема, йдеться про початок роботи національних органів у сфері боротьби з корупцією, нам потрібно також забезпечити пункти пропуску на кордоні, з’єднати наші прикордонні бази даних з базою даних Інтерполу, а також удосконалити нашу, так звану, антидискримінаційну стратегію », – додав Єлісєєв.

Джерело: finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!