Власника вілли на Котляревського оштрафували на 17 тисяч за нищення пам'ятки

1394 0
Віллу на початку ХХ століття збудувало архітектурне бюро Івана Левинського. Вона є пам'яткою архітектури місцевого значення.
Фото зі сторінки Наталії Алєксєєвої у Фейсбук

Фото зі сторінки Наталії Алєксєєвої у Фейсбук

У Львові оштрафували власників двох будинків за нищення пам’яток. Сума штрафів для кожного – 17 тисяч гривень. Таке рішення прийняли учора, 8 вересня на засіданні адмінкомісії Львівської міської ради.  

Читайте також: Алкомаркет, реберня та готель. Як зміниться територія поблизу озера на Стрийській

Оштрафували власника вілли на вул. Котляревського, 47. Її на початку ХХ ст. збудувало архітектурне бюро Івана Левинського. Вона є пам'яткою архітектури місцевого значення. У міськраді кажуть, що там без дозволів і погоджень облаштували терасу і засклили веранду. За ці роботи на 17 тисяч гривень оштрафували ОСББ «Ірис».

Також оштрафували ТзОВ «Кам’яниця №5». Власники цього підприємства до цегли оббили тиньки і розбили перегородки у приміщенні будинку на вулиці Краківській, 5. Будинок XVII-XVIII століття є пам'яткою архітектури національного значення.

Додамо, що за даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Кам’яниця №5» зареєстроване три роки тому за адресою Львів, вулиці Краківська, 5. Кінцевим бенефіціарним власником є Олександр Бережанський. Керівником ОСББ «Ірис», що на вулиці Котляревського, 47, є львів'янин Роман Тарасюк.

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!