Унаслідок військових обстрілів Харкова загинуло вісім людей, серед яких 5-місячне немовля

1648 0
Майже 20 мирних мешканців зазнали поранення, серед них – 9-річна дитина.
Фото: ФБ/Офіс Генпрокурора

Фото: ФБ/Офіс Генпрокурора

Російські військові сьогодні обстріляли Харків, внаслідок чого восьмеро людей загинули, серед них – 5-місячне немовля. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Голова Харківської ОВА Сергій Синєгубов в ефірі телемарафону сказав, що внаслідок обстрілу постраждали 19 людей. Серед них 9-річна дівчинка, яка з осколковими пораненнями доставлена до лікарні. Водночас, як зазначив колишній уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба, тіло 5-місячної дитини ударною хвилею відкинули вгору на дах під’їзду.

Читайте також: У боях за Попасну загинули двої військових з Жовківщини

«Родина з маленькою дитиною гуляла на вулиці. Батько ніс немовля на руках. Рашисти відкрили вогонь. Чоловік загинув на місці від вибуху. За деякий час знайшли тіло дитини на даху під’їзду. Матір перебуває в лікарні у тяжкому стані», – зазначає він.

За даними офісу Генпрокурора, за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!