«Твоє місто» розповіло світовим медіа про стійкість українців та які статки у міської голови Мостиськ. Підсумки доби

469 0
Нині 23 квітня та 790 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: Нове авто за 2 млн та понад 19 млн гривень грошових активів. Декларація міської голови Мостиськ. У 2023 році сім’я Пельців задекларувала 4 млн 983 тис. грн доходів. З них заробітна плата міської голови Мостиськ – 827 тис. грн. Левова ж частка усіх доходів – дохід чоловіка від підприємницької Олександра Пельца 1 млн 876 тис. грн. Чоловік міської голови, згідно з декларацією, є кінцевим бенефіціаром лише одного бізнесу – фермерського господарства «Юлія Плюс».

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за минулу добу відбулося 86 бойових зіткнень, з них 20 і 19 на Новопавлівському та Лиманському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ та завдали ударів по 17 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 2 – по його зенітно-ракетних комплексах. Уражено пункт управління і 2 ворожих засоби ППО.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 16 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 15 цих ударних БпЛА було знищено.

Читайте також: Буданов заявив, що найближчим часом Україну очікує важка ситуація. Однак вона не буде катастрофічною.

Та: Рекрутингові центри українського війська у Львові. Перелік.

А також: Військові зможуть безкоштовно відвідати вистави у Львівському театрі ляльок.

Тема дня: Команда «Твого міста» розповіла світовим медіа унікальні історії про стійкість українців. Редакція «Твого міста» підготувала англомовне видання газети для міжнародного журналістського фестивалю, щоб через історії показати незламність українців та впевненість у нашій перемозі.

Читайте також: «Чому я залишаюсь у Харкові?» Розповідь волонтерки з міста, яке постійно атакують. 22 квітня у Харкові атакували телевежу. Щодня місто потерпає від російських атак. Tvoemisto.tv публікує розмову із волонтеркою, яка не їде з міста, бо допомагає тим, хто постраждав. Цей матеріал готувався для газети, яку редакція підготувала спеціально для найбільшої конференції журналістів у Європі.

Ключові події:

1. Комітет Верховної Ради вніс законопроєкт щодо перейменування Червонограду. Це стосуватиметься не тільки міста, а й району.

Читайте також: Львівську компанію, яка належить дружині Садового, оштрафували на 4,8 млн грн за рекламу азартних ігор. Йдеться про штраф для АТ «Телерадіокомпанія Люкс».

Та: Кияни вимагають захистити Китаєво від забудови. Петиція. Її автор пропонує розширити межі Національного природного парку «Голосіївський» на територію Китаївського археологічного комплексу включно з урочищами Самбурки та Болгарське;

2. Львів таки отримає 11 трамваїв зі Швейцарії і 80 млн гривень допомоги. Усі трамваї – робочі та зараз курсують на лініях Берна.

А Київ – ще кілька автобусів і «швидких» від Німеччини.

Читайте також: Капітальний ремонт тунелів між станціями «Тараса Шевченка» та «Почайна» проведуть без зупинки руху поїздів. Вони були введені в експлуатацію у 1980 році.

Та: У Львові не буде газу. Перелік вулиць. Тимчасово припинять газопостачання у 5300 абонентів;

3. Кличко звернувся до НАБУ щодо порушень під час ремонту лікарні для ветеранів війни. Загальна вартість контрактів перевищує 1 млрд грн.

Читайте також: Львівська лікарня отримає 3,8 млн євро для покращення допомоги важкохворим. Лікарі та молодший медичний персонал пройдуть навчання й підвищення кваліфікації на основі передових європейських стандартів. Йдеться також про ремонт і оснащення лікарень необхідним обладнанням;

4. Де піти до сповіді у Львові та як підготуватись. Священники кажуть, що за кілька днів до сповіді треба згадати всі скоєні від останнього покаяння гріхи та попросити вибачення у близьких.

Читайте також: Коли цьогоріч святкуватимуть Вербну неділю. У 2024 вона припадає на 28 квітня.

Та: На Львівщині встановлять рекорд України: жінка вишила писанки висотою півтора метри. Усіх охочих запрошують приєднатись до історичної події.

А також: Євреї розпочинають відзначати Песах. Історії та традиції. Його святкують не один день, а цілий тиждень;

5. Цього тижня у Львові відзначатимуть День міста. Програма заходів. Місту виповнюється 768 років.

Читайте також: На озері в Наварії облаштують благоустрій. Візуалізація. Вона, зокрема, передбачає встановлення спортивних майданчиків, облаштування пішохідних доріжок, місць для кемпінгу, реорганізацію паркувальної зони.

Та: Львівська домівка врятованих тварин потребує коштів. Як допомогти. Потрібно поповнити запаси корма та ліків.

Також у домівці лікують їжака, якого врятували військові.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!