Куди піти на Різдво у Львові. 9 подій та локацій

6315 0
Різдво у Львові – це насичена програма, яка дає змогу глибше пізнати українські традиції, скуштувати традиційні різдвяні страви Західної України. Tvoemisto.tv підготувало перелік подій та локацій, де по-справжньому можна відчути дух Різдва.
Фото: lviv.travel, vsviti.com.ua, panoramio.com, afishalviv.net, monolittour.lviv.ua

Фото: lviv.travel, vsviti.com.ua, panoramio.com, afishalviv.net, monolittour.lviv.ua

Встановлення Різдвяного Дідуха

6 січня відбудеться встановлення Різдвяного Дідуха на площі Яворського. Розпочнуться урочистості об 11:30 біля Ратуші. Цьогоріч Дідух, висотою понад три метри, наразі його плетуть та прикрашають різнобарвними стрічками майстри Шевченківського гаю.

Коли: з 6 січня

Де: пл. Яворського

Різдвяна вечеря просто неба

Різдвяна вечеря просто неба – це інтерактивна вистава із 12 стравами, дідухом, сіном, вертепом та колядками, яка буде відбуватись в рамках Різдвяного ярмарку. Розповідатимуть про значення кожної страви на передріздвяному столі. Гості зможуть почастувати кутю, а також узвар та долучитись до інтерактивної зони, одягнувши автентичний одяг. Майстри проводитимуть майстер-класи із виготовлення різдвяних оберегів з сіна та соломи, а співатиме колядки разом із гостями свята етно-гурт «Кораллі».

Коли: 6 січня о 17:30

Де: пл. Ринок

Різдвяний проект «100 вертепів»

Впродовж двох днів на сцені біля Львівської опери відбуватимуться різдвяні містерії.

Коли: 7 – 8 січня

Де: пр. Свободи

Свято пампуха

7 січня розпочинається щорічне ХІ Свято Пампуха у Львові. Гості Свята матимуть змогу долучитися до давніх звичаїв та насолодитися виступами найкращих вуличних вертепів та дитячих ансамблів, різдвяними виставами, відвідати великий ярмарок,який щедро частуватиме численними різдвяними стравами, а саме – медовою кутею, духмяним узваром та іншими смаколиками. Ну і звичайно не обійдеться без пампухів, які можна буде скуштувати з найрізноманітнішими начинками, а також дізнатися більше про особливості їх приготування та історію цієї смачної страви.

Коли: з 7 січня по 10 січня 2016

Де: Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», вул. Чернеча гора, 1

Святкова хода Звіздарів

Вже вдесяте у Львові відбудеться традиційна Хода звіздарів. Розпочнеться вона о  13.00 год від храму Пресвятої Євхаристії (Домініканського собору). Очолять ходу Архангел Михаїл із ангелами-воїнами та ангелами-світла, як символ небесної сторожа нашого міста. 14.00 год: на площі біля Оперного театру, біля центральної ялинки відбудеться урочиста презентація нових звізд, посвята у звіздарі та нагородження. Вертепна драма розповість про народження Спасителя, колядники віддадуть Йому Славу. О 17.00 год розпочнеться спільна коляда біля ялинки.

Коли: 8 січня о 13:00

Де: храм Пресвятої Євхаристії (Домініканській собор), пл. Ринок, просп. Свободи

Конкурс льодових скульптур

На ярмарковій площі, біля головної ялинки відбудеться Конкурс льодових скульптур. Відвідувачі зможуть не лише спостерігати за видовищним процесом створення експонатів, а й взяти участь у визначенні переможця 

Коли: з 16 по 17 січня

Де: просп. Свободи

Фестиваль колядок «Велика коляда»

Різдвяний фестиваль «Велика коляда» – це творчі зустрічі і співпраця митців, відкриття нових імен. Фестиваль також має на меті глибше пізнання та популяризацію різдвяних традицій усіх куточків України. Цьогорічний фестиваль заохочує учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Бойківщини.

Коли: з 28 по 29 січня

Де: Гарнізонний храм св. ап. Петра та Павла, вул. Театральна, 11

«Площа 12 ялинок»

Свято Різдва цього року відбудеться не лише у центрі міста, зокрема новорічно-різдвяні заходи проведуть на Левандівці, Рясному, Винниках, цікавою локацією є «Площа 12 ялинок» на вулиці Симоненка.

Площа поблизу бібліотеки для дітей №19, де діє Дитячий центр розвитку та дозвілля «Під спільним дахом» та Навчально-виховний комплекс «Школа ім. В. Симоненка», вдруге стане центром новорічних та різдвяних свят. Компанії-партнери обирали для себе одне з 12 дерев та креативно прикрашали й стилізувати його продукцією своєї фірми.

Ковальські дні на площі Музейній

Ковальські дні на площі Музейній — можливість доторкнутись до таємниць ковальського мистецтва.

Два дні ковальських майстер-класів, душевної музики на одній з найстаріших площ Львова.

Коли: 8 - 9 січня з 13:00 по 17:00

Де: площа Музейна (біля Домініканського собору)

 

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!