Вулицю Городоцьку у Львові озеленять японськими вишнями

3046 0
Для озеленення вулиці Городоцької зарезервували 11 японських вишень сорту Prunus Kanzan. Ці деревця гарно квітнуть навесні, є морозостійкими і добре переносить міські умови. Їх висадять на роздільній смузі – від церкви Анни до вул. Данилишина, де раніше планувалось посадити кулясті клени.
Фото: alex-shutyuk.livejournal.com/collageoflife-henrqs.blogspot.com

Фото: alex-shutyuk.livejournal.com/collageoflife-henrqs.blogspot.com

Як повідомляє у своєму блозі громадський активіст Олександр Шутюк, ці саджанці дешевші, ніж клени, що дозволить на різницю в ціні замовити стовпчики та захистити дерева від автомобілів.

"Зараз займемося плануванням висадки. Треба зібрати до купи доставку землі, оренду техніки та деякі інші моменти. Можливо, вдасться організувати все на цю суботу", – зазначає Олександр Шутюк.

За його словами, аналогічні вишні вже ростуть у Львові на площі Петрушевича. Їх висота від шийки кореня до початку крони – понад 2 метри. Більші саджанці саджатимуть на кінцях смуги.

Нагадаємо, для озеленення ділянки вулиці Городоцької біля церкви Анни зібрали вже 22 905 грн. Загальна сума на трикутну клумбу та роздільні смуги 160 тис. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!