Викладач ЛНУ ім. Франка, який боровся з плагіатом і корупцією, не пройшов конкурс на посаду

21541 3
У Львівському національному університеті імені Івана Франка звільнили викладача філологічного факультету, який раніше боровся з плагіатом і корупцією у цьому виші.
фото: lnu.mow.fm

фото: lnu.mow.fm

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила Світлана Одинець, антропологиня, наукова співробітниця Інституту народознавства НАН України. «Неймовірний скандал в ЛНУ ім. Франка: з викладацької позиції звільнено Богдана Пастуха, відомого у Львові літературознавця, фахового викладача і члена ініціативної групи, яка виникла після Майдану 2013-2014 для боротьби з плагіатом і корупцією в університеті».

Читайте також: У мережі з'явився сайт з університетами, де беруть хабарі

Сам Богдан Пастух, доцент кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства філологічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, відреагував на ситуацію дописом на Facebook, де заявив, що звільнення є наслідком його діяльності.

«Отож, був оголошений конкурс на посаду, на два місця подало двоє людей, а потім, за тиждень до голосування виявилося, що претендентів троє. Голосування на кафедрі я виграв, лиш у черговий раз здивувався людській природі, коли колега, з якою мав товариські стосунки в коридорі сказала: ‟Богдане, я не маю вибору”. Тоді я зрозумів, який буде фінал на факультетській раді. Я відстоював академічні права і свободи, які є тим, без чого університет існувати не може. Отож, те, що ми називаємо університетом, насправді ним не являється. Контрольована у той чи той спосіб більшість ніколи не дасть простору для вільного обміну думками. Уявляю тепер переляк тих, хто бодай якось співчував тому, що я роблю. Я не знаю, чим це різниться від 70-х років. Тільки лиш тим, що університет деградує з більшою швидкістю», – написав Богдан Пастух.

У прес-центрі університету для Tvoemisto.tv підтвердили, що викладач Богдан Пастух не пройшов конкурс на посаду викладача. Детальніші офіційні роз’яснення представники вишу пообіцяли надати згодом.

Юлія Сабадишина


Читайте також:
26 Червня, 2017 16:04
оксана п.Богдане! Ви не одна жертва у ЛНУ. Ви поповнили ряди тих, хто розумний і ерудований, викликає злобу і ненависть тих, хто не відрізняє "Баха від Феєрбаха, Гоголя від Гегеля і т.д.". Обмеженість і непрофесійність в ЛНУ дуже агресивні й нещадні. А чого ви чекали, вступивши на шлях боротьби з корупцією у ЛНУ? Подяки від кадрового обкомівського працівника? Могла б вам багато розповісти, за тридцять років роботи в університеті багато бачила, спостерігала... Бережіть своє здоровя, свою родину, тікайте з цього "Храму лженауки".
20 Червня, 2017 15:35
Тетяна Павлівна Мельник я була свідком декількох клоунад, що влаштовують на процедурах конкурсного обрання у цьому ВУЗі... мабуть, варто трішки порозганяти верхівку злочинності і у вищих навчальних закладах...
20 Червня, 2017 15:35
Тетяна Павлівна Мельник я була свідком декількох клоунад, що влаштовують на процедурах конкурсного обрання у цьому ВУЗі... мабуть, варто трішки порозганяти верхівку злочинності і у вищих навчальних закладах...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!