Викриття колаборантів та виставка військової техніки. Головні події дня у Києві

624 0
Дайджест новин за 22 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація

Під час повітряної тривоги над Фастівським районом Київщини збили ворожу ракету. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. 

Викриття колаборантів

Служба безпеки України викрила посадовця однієї зі столичних лікарень на співпраці з окупантами. За даними слідства, він агітував персонал медзакладу підтримати загарбників, у тому числі, продуктами харчування, закликав «здавати» ворогу виявлені позиції українських захисників у регіоні. У разі окупації України представники російських спецслужб обіцяли колаборанту керівну посаду в Міністерстві охорони здоров'я.

Виставка трофейної техніки

На Михайлівській площі триває виставка трофейної техніки. Серед експонатів – танк Т-72Б3, вежа від БМД-4, машина РЕБ та частина позашляховика «Тигр» противника.

Науковий співробітник Національного військово-історичного музею України Дмитро Махтаров розповідає у коментарі виданню «Вечірній Київ»: «Цю техніку спеціально привезли на Михайлівську площу, щоб показати: ЗСУ – це потужна сила, це професійна сила. З останні 8 років українці змогли натренуватися безпосередньо у бойових умовах для знищення будь-якого ворога, який би не зайшов на нашу землю». 

Київська область 

У Бородянці розпочали монтувати тимчасові модульні будинки для тих, хто втратив житло. 

Крім того, наразі у всіх населених пунктах Київської області, які постраждали через бойові дії, відновили електро- і газопостачання. Також, за словами голови обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, на даний момент на Київщині розміновані всі автомагістралі. Проте роботи з розмінування території продовжуються.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!