Київ

Зелену зону на Прирічній, де міська влада планує будувати паркінг, знову затопило

452 0
Активісти борються за створення парку, а не паркінгу

Ділянку на вулиці Прирічна на Оболоні, де міська влада планує збудувати багаторівневий паркінг, а місцеві жителі вимагають облаштувати парк, затопило водою. Відповідні фото опубліковані ГО «Парк Прирічна» у facebook.

На цих знімках видно, що водопілля затопило футбольне поле, дорогу на острів та частково земельну ділянку, на якій в минулому році хотіли розпочати будівництво багаторівневого паркінгу за 120 млн бюджетних гривень.

«Наша Громадська організація продовжує судовий процес щодо збереження зеленої зони та гідротехнічної споруди захисту населення від цієї абсурдної забудови», - заявляють активісти.

Нагадаємо, у квітні минулого року депутати Київради виділили ділянку на Прирічній для будівництва підземно-наземного паркінгу за 120 мільйонів гривень.

У КМДА наголошують, що паркінг будують, аби відвідувачі створеної тут рекреаційної зони могли залишити свої автівки та за потреби мали доступ до укриття. Також заступник голови КМДА Вячеслав Непоп зазначив, що паркінг не будуватимуть у зеленій зоні.

Водночас активісти ГО «Парк Прирічна» вимагають створити на цьому місці парк. Вони також запропонували 4 інші локації для паркінгу, які не передбачають знищення зеленої зони.

Петиція проти будівництва паркінгу на вулиці Прирічній біля Оболонської набережної, набрала необхідну для розгляду міською владою кількість підписів. Проте,  транспортна комісія розглянула петицію та відхилила її.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!