Виробники електроенергії забезпечили вже 50% потреб країни

793 0
Відновили роботу значної частини теплоелектростанцій та гідроелектростанцій.
Фото умовне

Фото умовне

Виробники електроенергії забезпечили вже 50% потреб споживання в країни. Відновили роботу значної частини теплоелектростанцій та гідроелектростанцій. Потужності набирають й атомні станції, окрім Запорізької атомної електростанції, яка знаходиться під окупацією.

Джерело: Укренерго

Перш за все, енергоживлення подається на об’єкти критичної інфраструктури: газорозподільчі мережі, водоканали, очисні споруди, лікарні. Поступово відновлюють енергопостачання у побутових споживачів. 

Читайте також: Львів після масової атаки. У місті частково нема світла та тепла

«Неможливо зараз назвати жодних точних термінів повного відновлення. Закликаємо українців, в яких вже з’явилася електроенергія, з розумінням поставитись до того, що графіки планових і аварійних відключень продовжать діяти», — зазначають в Укренерго.

Нагадаємо, що масований обстріл інфраструктури України 23 листопада призвів до повного знеживлення більшої частини областей країни. Унаслідок ракетних ударів російські окупаційні війська влучили по 16 об'єктах. 24 листопада за розпорядженням «Укренерго» 75% споживачів Львівської області аварійно знеструмлені.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!