Як Марія Музичук зіграла першу партію на Чемпіонаті світу з шахів. Відео

3449 0
У Львові завершилась перша партія матчу за звання чемпіонки світу з шахів між українкою Марією Музичук і Хоу Іфань з Китаю.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Перша партія матчу за звання чемпіонки світу з шахів між Марією Музичук і Хоу Іфань тривала понад три години і завершилась внічию. Музичук грала білими, - повідомляє zaxid.net.

Коротке відео на 77 сек. 

Слід зазначити, що згідно регламенту матчу, тут присутній контроль часу, згідно якого дається 90 хвилин на перші 40 ходів, потім 30 хвилин до кінця гри, з додаванням 30 секунд на кожен хід, починаючи з першого ходу.

Якщо рахунок рівний після основних десяти партій, проводять знову жеребкування і чотири тай-брейки по 25 хвилин для кожного гравця з додаванням десяти секунд після кожного ходу. Якщо рахунок нічийний після чотирьох швидких партій, знову відбувається жеребкування та проводять дві блискавичні партії з контролем часу 5 хвилин та додаванням 3 секунди після кожного ходу. У випадку нічийного рахунку, для визначення переможця проводять ще один матч з двох партій. І якщо переможець досі не визначився,

Призовий фонд цього матчу, який становить 200 тисяч євро, розподіляється таким чином: 60% переможниці та 40% - гравчині, що програла після десяти основних партій; якщо переможниця визначилась після тай-брейків, тоді розподіл 55%х45%.

Нагадаємо, це вперше за всю історію незалежності України у Львові відбувається найвизначніша шахова подія – Матч за звання чемпіонки світу з шахів. За шахову корону змагаються чинна чемпіонка світу українка Марія Музичук та претендентка китаянка Хоу Іфань.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!