Як підвищити свою продуктивність: 10 прийомів

4602 0
Щоби підвищити свою продуктивність, достатньо лише 10 хвилин

«Ви, напевно, не можете приділити цій статті багато часу, і я вас не звинувачую. Життя тече неймовірно швидко. Здається, впоратися з усіма завданнями, які звалюються на людину протягом дня, особливо на роботі, просто неможливо», —  пише підприємець та письменник Ілля Позін у колонці для The Motto.

Більше двох третин працівників, за даними дослідження компанії Cornerstone, кажуть, що занадто перевантажені. 84% вважають, що ситуація найближчим часом ніяк не зміниться. Навпаки, навантаження буде тільки підвищуватися.

«Ви напевно шукаєте в інтернеті якісь прийоми, які дозволили б вам працювати з максимальною продуктивністю, проте часу на їх втілення не так вже й багато. Вихід є: вивчіть один з 10 наступних прийомів (це забере не більше 10 хвилин), і ви будете працювати продуктивніше до кінця своїх днів», — стверджує автор.

1. Метод «помідора»

Дуже важливу роль у продуктивності відіграє тайм-менеджмент. Одна з найефективніших технік у цьому разі — метод «помідора». Потрібно розбити виконання щоденних завдань на 25-хвилинні періоди, змушуючи себе бути максимально зосередженим.

2. Поліпшити середні показники

Протягом п'яти хвилин ознайомтеся з філософією Стена Бічема, після чого присвятіть решту п'ять хвилин поліпшенню своєї середньої продуктивності. Ми схильні присвячувати весь свій час підвищенню максимальної продуктивності, але набагато значущий результат може принести покращення середніх показників.

3. Планувати наперед

Якщо щотижня планувати виконання поставлених на наступний тиждень завдань, всім їм буде приділена достатня кількість уваги. Нас постійно щось відволікає, а ця техніка дозволяє концентруватися на своїх проектах.

4. Медитувати

За 10 хвилин можна спокійно навчитися медитувати, використовуючи цю практику все життя. Медитація допомагає заспокоїтися, полегшити стрес і внести ясність у повсякденне життя. Подивіться відео на YouTube або прочитайте блог про те, як медитувати, і це підвищить вашу продуктивність.

5. Краще запам'ятовувати

Якщо ви уявляєте свою пам'ять як набір комп'ютерних папок, значить, розумієте, що забути щось насправді неможливо. Якщо ви щось забули, значить, інформація або не була збережена як першочергова, або ви поклали її десь у важкодоступному місці. Концентрація і відтворення – ось що тренує вашу пам'ять. Сконцентруйтеся, а потім перевірте себе, відтворивши отриману інформацію.

6. Читати втричі швидше

Можна читати мінімум одну книгу на тиждень, сидячи за кермом автомобіля. Як? Аудіокниги часто мають функцію прослуховування при збільшеній швидкості. Мозку потрібно не більше 10 хвилин, щоб пристосуватися до цього, далі ви будете сприймати книгу без проблем.

7. Брати на себе відповідальність

Дуже часто люди намагаються знайти причини, щоб не брати на себе відповідальність за виконання якогось завдання. Якщо навчитися брати відповідальність, справа піде набагато легше. Розв'язати цю проблему простіше, якщо не витрачати купу часу на поглиблення питання. Просто візьміть на себе відповідальність за щось і дійте.

8. Розставити пріоритети

Складання списків того, що потрібно зробити, може здатися ефективним, але це не так. З часом список збільшується, а справи стоять на місці. Не потрібно витрачати багато часу і енергії на те, щоб визначити свої завдання. Набагато ефективніше поділити завдання на критичні (те, що потрібно зробити вже сьогодні) і важливі (те, що можна зробити пізніше).

9. Гімнастика

Якщо ви не навчитеся робити прості, короткі вправи, просиджування годинами за столом призведе до проблем зі здоров'ям. Проста розминка запобіжить появі синдрому зап'ястного каналу і болю в спині. Щоб вивчити ці вправи, потрібно не більше 10 хвилин, але це збереже вам сотні годин, які ви втратите, якщо не подбаєте про своє здоров'я.

10. Розбивати час на блоки

Дуже легко відволіктися на непотрібні речі, але важко потім надолужувати згаяне. Якщо розбити більшу частину свого дня на блоки, це дозволить триматися в тонусі. Відвести якийсь час на перевірку пошти, а потім – на зустрічі. При цьому бажано робити перерви між окремими блоками.

Джерело: Новое время

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!