Як розслабитися після роботи. 5 порад

9227 0
Більшість людей, які повертаються додому після роботи, відчувають себе як фізично, так і морально знесиленими. Це негативно впливає на їх здоров’я. Виникає безсоння, загальна втома і слабкість, а відтак – депресія і навіть серцево-судинні захворювання. Tvoemisto.tv підготувало 5 простих порад, які допоможуть вам розлабитися і відпочити після важкого робочого дня.
Фото www.apteka-puls.com

Фото www.apteka-puls.com

Забудьте про свій робочий день

Коли робочий день от-от закінчиться, виділіть п'ять хвилин свого часу для того, щоб залишити всі справи на роботі. Пригадайте, що вже виконано, а що слід зробити завтра. Весь негатив і напругу залиште в офісі. Коли все у своїй голові розкладете по поличках, тоді вирушайте додому. Ввечері про роботу не замислюйтесь. Ваш розум має відпочивати.

Відкривайте заново вже знайоме

Прямуючи з роботи додому, спробуйте звертати свою увагу на все, що вас оточує - природу, запахи, звуки. Намагайтеся відшукувати щось нове, те, чого ви ніколи не помічали. Шукайте щось цікаве навіть у вже давно знайомому. Тоді ваш шлях додому набере яскравих відтінків, які відмежують вас від робочих клопотів.

Не дайте проблемам порушити ваш сон і дозвілля

Якщо у вас на роботі виникають труднощі, намагайтеся об'єктивно їх оцінювати. В жодному випадку не впадайте в розпач, а, навпаки, з холодним розумом підходьте до вирішення цих проблем. Намагайтеся вирішити їх на роботі. Не дайте проблемам псувати ваше особисте життя. Прийшовши додому – забудьте про негаразди. Принаймні до завтра, аби не порушувати фундаменту свого здоров’я – спокійного і повноцінного сну.

Прийміть прохолодний душ або теплу ванну

Чудовим засобом від зняття стресу на роботі є прохолодний душ або тепла ванна. Після таких процедур ви відчуєте, як накопичена втома і весь негатив змивається водою. Після водного «очищення» не кидайтеся відразу вирішувати хатні клопоти. Краще приляжте на 15-20 хвилин або поспілкуйтесь з рідними. Перелаштуйте свої думки на цілком відмінні від роботи моменти.

Вимкніть телевізор

Чимало людей, повертаючись з роботи, відразу вмикають «ящик». Це погано впливає на людину, адже вона миттєво перелаштовується на чужі проблеми, негаразди і переживання. Зовсім інша річ – подивитися хороший фільм у сімейному колі. Наприклад, комедію. Це не лише чудове проведення часу, але й хороший антидепресант.

За матеріалами: udoktora.netobozrevatel.com

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!