Як швидко повернутись до роботи після відпустки. 5 порад

4030 0
Літні відпустки хороші всім, за винятком того моменту, коли пора повертатися на роботу. І тут важливо плавно переключитися на робочий режим, щоб не стати жертвою «післясвяткового синдрому».

Найкращий спосіб увійти в звичний режим життя після свят – не виходити з нього. Але якщо вже режим за канікули збився, а звичка розслаблено проводити день за днем тільки заважає колишній працездатності - використовуйте поради «Work.ua» про те, як повернутися в робочий ритм швидко і безболісно.

1. Складіть план роботи на короткий проміжок часу

Налаштуватися на робочий лад допоможе складання списку завдань, які необхідно вирішити в перші дні після свят. Так буде простіше не хапатися за все відразу і не впадати в зневіру від «купи справ», яка навалилася і яку, здається, не розгребти.

2. Переходьте від простого до складного

Якщо ви проводили вихідні дуже емоційно і останні 2-3 дні відпустки навіть не намагалися налаштовуватися на робочий лад, то в перші робочі дні не беріться за складні завдання, підвищуйте навантаження поступово, не накидайтеся на всі завдання відразу, особливо на складні і трудомісткі.

3. Спілкуйтесь із колегами

Обмін свіжими враженнями допоможе подолати стрес від різкої зміни діяльності з відпочинку на роботу. А розмова з колегами від святкових емоцій може плавно перейти до обговорення робочих планів і майбутніх проектів.

4. Сплануйте наступні вихідні або відпустку

Після тривалого відпочинку буде простіше приступити до роботи, якщо запланувати найближчі вихідні або відпустку. Плавно увійти в робочий графік і не засмучуватися, що свята закінчилися, психологічно легше при думці, що, наприклад, через два місяці вас також чекає відпочинок.

5. Спіть правильно

За час свят, ймовірно, у вас збився графік. Тому доведеться знову звикати раніше лягати і раніше вставати. А поки, замість того, щоб у величезних кількостях споживати кофеїн для боротьби зі сном і втомою, краще ненадовго подрімати, щоб підвищити продуктивність: 19 хвилин сну в обідню перерву дозволяють значно поліпшити швидкість реакції.

 

Найголовніший рецепт від післясвяткової хандри - це приємно і різноманітно почати працювати. Якщо ви займаєтеся нелюбою справою, і робота не приносить ніякого морального задоволення, повертатися до неї після відпустки буде куди складніше. Прислухайтеся до себе і своїх бажань: може вам варто подумати про пошук нової роботи.

Джерело: work.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!