Як уберегтися від укусу змії. Вісім порад

6625 0
Науковці стверджують, що змії намагаються уникати контакту з людиною. Проте, як свідчить статистика, напади плазунів – не така вже й рідкість. Останнім часом усе більше львів’ян звертається до медиків після неприємних зустрічей зі зміями. Tvoemisto.tv підготувало 8 порад, виконання яких убереже вас від укусу.
фото: www.symbolsbook, babushka.ua, kot-rediskin.blogspot.com, mega-bitva.

фото: www.symbolsbook, babushka.ua, kot-rediskin.blogspot.com, mega-bitva.

Вивчення ворога. З’ясуйте, яких змій можна зустріти у тій чи іншій місцевості. Знайдіть якомога більше інформації про їх поведінку. Особливу увагу зверніть на отруйні екземпляри.

Одяг. Намагайтеся максимально закрити тіло. Важливо вдягати широкі та довгі штани. Допоможуть уберегтися високі міцні черевики або гумові чоботи. За можливості користуйтеся шкарпетками з овечої вовни. Її запах буде відлякувати змію.

Особливо небезпечні місця. Уникайте зарослів. Намагайтеся триматися відкритої місцевості, ходити протоптаними стежками. Уважно дивіться під ноги. Якщо ділянка поросла травою або кущами, перевіряйте дорогу перед собою довгою палицею. Будьте особливо обережними поблизу нір та ущелин. Звертайте увагу на дерева, бо є ризик сплутати змію зі звичайною гілкою. Також будьте обережними на рибалці, під час переходу водойм убрід.

Локація для відпочинку. Намагайтеся не ставити намет поблизу нір, лежачих стовбурів дерев, скель, а також у місцях, що поросли високою травою та кущами. Завжди застібуйте блисківку. Ніколи не залишайте взуття назовні.

Активні періоди. Будьте особливо обережними за високої температури та під час сильних злив. Змії дуже активні вночі. У темний час доби освітлюйте собі шлях ліхтариком.

Облагороджування територій. Якщо маєте дачу чи мешкаєте у приватному будинку, ретельно викошуйте траву на ділянці, приводьте до ладу кущі, обрізайте гілки на деревах. Будьте пильними, коли берете поліна з купи дров.

Плазун без руху. Навіть, якщо змія виглядає мертвою, залишайтеся уважними. Плазун може просто нерухомо лежати. Крім того, у вбитих змій часом спрацьовують рефлекси. 

Неприємна зустріч. Якщо вам таки трапилася змія, завмріть, дайте їй можливість відповзти. Коли плазун звертатиметься «тарілочкою», вигибатиме перед, шипітиме, спробуйте повільно й без різких рухів відійти подалі.

За матеріалами yakwiki, www.ural.aif.

Підготувала Ірина Савченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!