Як взяти собаку на прогулянку. У ЛКП «Лев» шукають волонтерів

3822 0
Віддають лише тих собак, які гарно ладнають.
Фото: ЛКП "Лев"

Фото: ЛКП "Лев"

У ЛКП «Лев» можна взяти собаку на прогулянку. Центру потрібні волонтери, аби допомогти собакам соціалізуватись після життя на вулиці. Тvoemisto.tv довідалось як стати волонтером.

Для того, аби погуляти із собакою, вихованцем ЛКП «Лев», потрібно прийти на вул Промислову 56, мати час, паспорт, настрій. Гуляти можна щодень вранці із 9:00 до 12:00 та ввечері з 16:00 до 19:00.

«Стати волонтером легко, головне мати бажання. Також потрібен паспорт, аби заповнити волонтерську угоду. Можна трохи вигуляти, можна йти на довгі прогулянки. Є собаки, яким потрібні нетривалі прогулянки, деякі, більш соціалізовані, потребують довгих вигулів. Все індивідуально», – розповідає Олена адміністраторка з прилаштування в ЛКП «Лев».

Читайте також: Біля ЛКП «Лев» почали облаштовувати майданчик для вигулу собак

Волонтерові в ЛКП проводять інструктаж. На прогулянку віддають лише тих собак, які гарно ладнають. «Собачок, яким не довіряємо на 100%, або тих, які ще потребують корекції поведінки, вигулюють працівники ЛКП. У  поведінці тих, яких даємо, ми впевнені»,– каже Олена.

Вона також розповідає, що волонтерів за ці пів року стало більше. «Майже 300 людей стали новими нашими волонтерами. Це популярно, корисно для собак, корисно для людей, новий вид дозвілля, спосіб релаксу. Можливо хтось не може дозволити собі собаку вдома, тому бере ці емоції у нас», – додає вона.

Читайте також: У ЛКП «Лев» можна безкоштовно прочіпувати собак

Аби погуляти із грайливою сірою собачкою Мелісою в ЛКП приходить пані Іра. Вона звернулась сюди, аби прилаштувати собаку, що жила біля її будинку. Собаку прилаштували, знайшли їй сім’ю. А пані Іра приходить погуляти із іншими, яким потрібне спілкування. «Ми досить давно волонтери. На подвір’ї жила собака, ми звернулися в ЛКП щоб знайти для неї сім’ю. Спершу ми приходили її провідати, потім дізналися що можна погуляти з тваринами. Нашу дівчинку вже прилаштували, а ми далі продовжуємо гуляти, вже з іншими песиками», – каже пані Іра.

Волонтерка Ольга вдома має двох котів. Не вперше прийшла в ЛКП «Лев», каже, що думає взяти ще й собаку. «Хочемо взяти непородистого. Хочемо дати можливість безпритульному отримати сім’ю. В них менше надії, що їх хтось візьме, їх мало хто бачить, мало хто рекламує», – говорить пані Оля.

Нагадаємо, у ЛКП ведеться цілодобове відеоспостереження, яке можна дивитись онлайн на сайті. З його допомогою можна навіть вдома спостерігати, як місцеві працівники поводяться з тваринами, особливо агресивними, чи регулярно їх годують та як за ними доглядають взагалі. Тут також працює грумінг-кімната, де тварин купають та стрижуть. Часом нова стрижка необхідна, щоби перетворити безпритульних собак на красенів, яким легше знайти нових господарів. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!