Як заробити мільйон. 10 інсайтів

8245 1
У Львові розповіли десять реальних історій успіху.
ілюстративне фото: fakty.com.ua

ілюстративне фото: fakty.com.ua

Мрія про власний мільйон – одна із найпопулярніших. Бестселери, тренінги, шоу обіцяють відкрити таємниці мільйонерів. Роберт Кійосакі, Дональд Трамп, Робін Шарма чи Бодо Шефер дають чимало порад, але жоден із них не зрозуміє фрази – «це були 90-ті». Контекст, у якому живемо, має значення. В Україні досі не розвинений фондовий ринок, українці пережили кілька знецінень валюти, масштабні революції. Десять історій від реальних успішних українців стали подарунком для прихильників проекту «Час історій».

  1. Відстежуйте та змінюйте свої обмежувальні переконання щодо грошей

Перед Ренатою Чучмай стояв вибір: бути щасливою чи багатою? Жінка переживала, коли заробляла більше за своїх рідних, асоціювала гроші з небезпекою; була переконана, що гроші необхідно здобувати тяжкою працею. В українському світогляді дуже міцно зашиті подвійні послання, що передбачають вибір без вибору. Наприклад, можна бути багатим, але багатого не пустять у царство небесне, багаті теж плачуть, багатому важко помирати.

У якийсь момент жінка просто дозволила собі робити те, що любить, і отримувати за це гроші. Зі сцени вона наголосила: «Не обов’язково бути багатим і нещасним, як і не обов’язково бути розумним і бідним – є інші сценарії».

  1. Знайдіть свій талант і заробляйте кошти чесно

Сашко Горонді у підлітковому віці потрапив у сумнівну компанію, яка практикувала незаконні методи збагачення: крадіжки магнітол, ланцюжків, сумок. Якийсь час хлопцеві подобалось бути статусним, але згодом він усвідомив, що цей шлях має одне завершення – в’язницю. Вирватись з банди було не просто. Єдиною можливістю хлопцеві здалася втеча. Він сів у першу ж електричку і опинився у Львові – без грошей, їжі, житла.

Він міг знову почати красти, але Сашко цінував здобуту волю. Довелося їсти на смітниках, пізнати життя безхатька. З часом здобув просту професію, але роботу свою не любив і захотів її змінити. Почав вчитись і якось почув, що у кожного є талант, просто не кожен готовий працювати, щоб його розкрити. А Сашко був готовий. Отримавши вдалий досвід пошиття косметички подрузі і собі наплічника, почав розвивати своє вміння. Нині бренд «Горонді» виготовляє красиві гаманці та наплічники.

  1. Стежте за сучасними трендами та дійте

Мар’яна Кондзелка хотіла, аби її діти більше читали, і тому першою в Україні започаткувала видавництво коміксів «Ірбіс-Комікси». Сильного бажання діяти було достатньо, аби налагодити бізнес у незвіданій до цього сфері.

  1. Навіть у найтяжчі хвилини знаходьте можливість посміятись

Валерія Мандзюк – із багатодітної родини. Дитиною не знала, що таке душ, іграшки чи дозвілля з батьками. Тяжка сільська робота, ніхто не схвалював її наміри вчитись, в інституті не відібрали на конкурс краси, мама захворіла… І дівчина почала жартувати. Сміятись над своїм життям, випробуваннями, труднощами. Вона вже тричі виграла «Розсміши коміка» і нині є стендаперкою.

  1. Розмір вашого успіху вимірюється тим ентузіазмом, з яким ви рухаєтесь від поразки до поразки

Перед приходом шаленого успіху ресторатор та підприємець Андрій Дзюбан пережив роки поразок та викликів. Із кожної поразки робив важливі висновки. Нині рекомендує – ризикуйте з розумом, не віддавайте останні кошти незнайомцям і що б не сталось – продовжуйте іти до своєї мети.

  1. У погоні за цілями не забувайте насолоджуватись життям

Михайло Лазор живе за принципом «томата»: чергує періоди фокусування на роботі з фокусуванням на реалізації мрій. Він пропонує усім встигати взаємодіяти зі світом: бувати на фестивалях, дивувати оточуючих, ловити можливості життя та показувати приклад дітям. 

  1. Допомога іншим надихає

Міла Реутова важко захворіла. Лікування потребувало великих коштів. Переконання, що у світі дуже багато грошей і допомагати іншим є природною людською потребою, дало сміливість попросити підтримки. Нині Міла успішно пройшла лікування, почувається добре і навіть збирається здійснити свою давню мрію про Париж.

  1. Інвестиція у себе – єдина інвестиція, з якою не прогориш

Ще дівчинкою Анна Галас обожнювала вивчати англійську. Брала участь в олімпіадах і завжди мріяла про більше. І сьогодні вона переконана, що потрібно інвестувати час і зусилля у свою освіту, особливо у вивчення англійської. Це – єдина інвестиція, яка завжди дасть дивіденди. Вивчення англійської мови змінило її життя – тепер вона навчає мов інших.

  1. Мрійте, навіть якщо ваші мрії коштують дорого

Гроші мають величезну силу. Якщо хочете змінити цей світ на краще, якщо вірите у те, що робите, пам'ятайте – Бог на вашій стороні. Василь Дідичин переконав публіку у цьому, бо сам зреалізував мрію ціною півмільйона доларів. Він пройшов тернистий шлях тривалого безгрошів’я, роки контролю кредиторами, тяжкої праці, але мав тверде переконання: «Якщо маєте віру хоч таку, як гірчичне зерно, нема нічого не можливого».

  1. Ніколи не здавайтеся, а все, що робите, робіть якнайкраще

Коли молодий вчитель фізкультури Тарас Демкура відчув свою фінансову безпорадність, твердо вирішив, що досягне успіху. Він вчився торгувати, долав внутрішній дискомфорт, вивчав нові сфери і не здавався під вагою труднощів. Нині він успішний підприємець та меценат. Переконаний, що бізнес може побудувати кожен, хто готовий працювати і бути корисним суспільству.

«Це були 90-ті… Кожен виживав, як міг». Так починався майже кожен виступ на «Час історій з Іриною Снітинською: Money, money». Випробування бідністю і здійснення вибору: скоритись чи діяти, боятись чи ризикувати, бути, як всі, чи стати собою? Десять історій, десять дуже різних доль і спільні переконання: грошей у світі достатньо, віра та наполегливість творять дива; жити можна, маючи усе, чого так прагне душа. Просто дозвольте собі це і дійте!

Уже 20 жовтня у Львові відбудеться «Час історій» про силу довіри у рамках «Бієнале довіри», а 15 листопада – «Час історій: Звичайне диво».

Якщо ви готові поділитись своїми історіями – надсилайте їх Ірині Снітинській: [email protected]. Із питань партнерства звертатися за телефоном: (067) 672-61-28. Сторінка проекту у Facebook – за посиланням. Придбати квитки на «Час історій з Іриною Снітинською: Звичайне диво» можна тут.

Партнерська публікація

 


 

 

 


Читайте також:
2 Лютого, 2020 10:25
Admin profesiynarobota.in.net Дякую за реальні українські приклади успіху! Головне мати внутрішнє бажання і тоді можна досягти успіху!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!