Як зміниться маніпуляційна для дітей у львівському ОХМАТДИТі. ФОТО

8804 0
У Львові ініціативна група розпочала роботу над ремонтом маніпуляційної в обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ. Дизайнери на волонтерських засадах вже розробили проект перетворення приміщення у привітну і зручну для дітей кімнату. Для Tvoemisto.tv асистентка кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ імені Данила Галицького Андріана Мальська розповіла, якої допомоги потребують волонтери і як долучитись до ремонту.
фото: ОХМАТДИТ, Contemp Design

фото: ОХМАТДИТ, Contemp Design

Як виглядає маніпуляційна кімната зараз?

Нині маніпуляційна кімната у львівському ОХМАТДИТі зовсім «радянська»: білі і непривабливі стіни, старе обладнання. У цій кімнаті проводять, переважно, внутрішньовенні ін’єкції. Такі процедури неприємні не тільки для дітей, а й для дорослих.

Так зараз виглядає маніпуляційна кімната ОХМАТДИТу

Що хочуть зробити?

Тому, аби зробити ці процедури приємнішими, колектив дитячого відділення КЗ ЛОР ЛОДКЛ ОХМАТДИТ, а також працівники кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ ім. Д. Галицького, які працюють на базі відділення, згуртувалися навколо ідеї облаштувати маніпуляційну кімнату.

Як розповіла Tvoemisto.tv Андріана Мальська, ініціатори проекту мають на меті, насамперед, покращення умов лікування дітей, а також хочуть забезпечити гарні умови праці для медиків.

Як виглядатиме оновлена кімната?

Після облаштування маніпуляційна має стати кольоровою і покращувати дітям настрій. Унікальний дизайн кімнати на волонтерських засадах уже розробили учасники «Сontemp Design». «Вони відгукнулися ще на попереднє наше прохання розробити дизайн «їдальні/читальні», але виявилися другими. Тому ми вирішили не втрачати такої нагоди і одразу запропонували їм придумати облаштування маніпуляційної», – каже одна з ініціаторок проекту.

Проект маніпуляційної кімнати, який для лікарні розробили у «Сontemp Design»

Як допомогти?

Загалом для облаштування маніпуляційної кімнати треба близько 50 тисяч гривень. «Нашу ініціативу вже підтримала компанія «Дік Арт»: вони збиратимуть кошти на Фестивалі писанок, де продаватимуть свічки «Львівської свічкової мануфактури». Гривню із кожної проданої свічки передадуть ОХМАТДИТу. Також до проекту облаштування маніпуляційної долучилось «Видавництво Старого Лева», у редакції якого стоять скриньки для пожертв», – розповіла Tvoemisto.tv Андріана Мальська і зазначила, що окрім коштів, вони потребують будівельних та матеріалів та робочих рук.

Із пропозиціями допомоги можна звертатись до безпосередньо до координаторів проекту: Вікторії Христенко та Андріани Мальської, а також до головного редактора «Видавництва старого Лева» – Мар’яни Савки.

Які проекти вже вдалося втілити?

Як розповіли ініціатори облаштування і перетворення простору  ОХМАТДИТу , їм вже вдалося закінчити ремонт кардіопалати. За кошти меценатів було закуплено монітор пацієнта, пульсоксиметр, тонометр, та частково ЕКГ монітор та інфозомат (на нього гроші додатково ще додав фонд Анни Мазуренко). 

Також на ці кошти до неї було приєднано санвузол і зроблено повний ремонт у загальному санвузлі. Допомагали й будівельними матеріалами, постіллю, предметами побуту тощо. Тепер палата повністю укомплектована.

Студенти медики виявили ініціативу розфарбувати стіни дитячого відділу і близько сорока студентів вечора  і на вихідних працюють. Кошти на фарбу надала Мар’яна Возниця – координатор проекту в ОХМАТДИТі.

Також вже знайшлися бажаючі зробити ремонт і меблі для їдальні-навчальні,про яку Tvoemisto.tv повідомляло раніше. Ремонт вже розпочали, але кошти все одно потрібні, щоб наповнити їдальню необхідними речима.

Спілкувалася Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!