Які храми Львова завтра відзначають храмове свято

3338 0
Християни східного обряду у неділю, 9 серпня, вшановують пам'ять святителя Пантелеймона, лікаря-цілителя, який лікував вбогих без грошей і часто чудесним способом оздоровляв хворих. Він народився у поганській родині у Малій Азії, а до Христової віри навернувся завдяки св. Єрмолаю. За це й загинув мученицькою смертю у 305 році.
фото: tl-dekanat.ucoz, bible4asia, www.syl

фото: tl-dekanat.ucoz, bible4asia, www.syl

У Львові є 2 храми, які відзначають престольний празник у цей день, повідомляє Духовна велич Львова.

Храм вмч. Пантелеймона (вул. Навроцького, 23)

Настоятель: прот. Михайло Гачан

Святкове богослужіння розпочнеться об 11.00 год., а перед тим, о 10.00 год., відбудеться освячення води.

Храм вмч. Пантелеймона (вул. Княгині Ольги, 1а)

Настоятель: митр. прот. Василь Гнатів

Святкове богослужіння розпочнеться об 11.00 год.

Також у Львові діє капличка св. Пантелеймона при храмі св. Володимира і Ольги на вул. Симоненка, 5а. А нещодавно у госпіталі Західного регіонального управління Державної Прикордонної служби України Львова (вул. Личаківська, 107) відбулося відкриття каплиці святого великомученика Пантелеймона Цілителя. Освячення звершив митрополит Львівський та Сокальський УПЦ КП Димитрій (Рудюк).

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!