Які ціни на квартири в новобудовах Львова у квітні

6133 0
Після підвищення цін на початку року зараз на ринку нерухомості спостерігається стабільність. Великодні пропозиції та курс долара не вилилися в здешевлення, але одночасно і не дали цінам зрости.
Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Загальні тенденції

У Сихівському та Франківському районах середні ціни на житло в новобудовах дещо виросли, Натомість нерухомість Галицького і Залізничного районів демонструє стабільність. У Личаківському районі, попри майже аналогічні до березня середні ціни, змінилася пропозиція самих квартир – житло нижчого цінового сегменту продавалось краще, відтак збільшилася кількість пропозиції дорогих помешкань. Саме це і вплинуло на зростання середньої ціни на квартири в цьому районі.

«Можна сказати, що ціни залишилися на сталому рівні, а в деяких районах навіть виросли через зростання цін на об’єктах фінальної стадії будівницта. Акції у деяких забудовників та курс долара фактично стримали як падіння цін, так і їхній ріст», – говорить Денис Шульга, співзасновник одного з найбільших сайтів нерухомості в нашому місті «Енциклопедія Новобудов».

Готовність обєктів

На ринку зараз присутня відносно велика у порівнянні з попередніми роками кількість об’єктів на стадії готовності. Зазвичай на цьому етапі забудовники на такі квартири виставляють максимальну ціну. При цьому вже практично не працює розтермінування, тому знижок за повну оплату, як це буває на стадії початку чи в процесі будівництва, не пропонують. Позитивна для потенційних покупців новина в тому, що більша кількість об’єктів стримує ціни готових квартир – вони не зростатимуть так стрімко, як раніше.

Очікування нових житлових комплексів

Львів’яни звикли до тренду найбільш вигідної ціни на початку будівництва. Новини про початок нових проектів, яких останнім часом було достатньо багато, змусили багатьох покупців зачекати з рішенням купівлі квартири до появи більш чіткої інформації. Щодо можливих ризиків подібного очікування – довший, ніж звикло, час початку будівництва і менша цінову маржу.

«Підготовки проектів займають тепер більше часу. Окремі житлові комплекси, появу яких анонсували ще минулого року, ще не почали активну фазу будівництва та продажу. Це пояснюється як ретельнішим опрацюванням самих проектів, так і очікуванням забудовниками вдалої ситуації на ринку, – говорить Денис Шульга  з «Енциклопедї Новобудов». – А фінансова ситуація зменшує розкид цін між стадією початку будівництва та його закінчення. Натомість вигідною пропозицією може стати повна оплата за квартиру в процесі будівництва».

Читайте також: Де у Львові будуватимуть житло в наступні роки. Огляд районів, карта

Великодні знижки

Актуальні пропозиції знижок зараз розраховані в основному до кінця місяця і коливаються в межах від 3 до 10%. Проте ці відсотки слід уточнювати безпосередньо в офісах продажу, оскільки вони мають низку умов – великий перший внесок або повна оплата. Серед найцікавіших великодніх пропозицій з чітко прописаною сумою економії – знижка 100 000 на квартиру – від компанії MS (на сьогодні залишилось всього декілька акційних квартир).

Актуальні ціни на квартири в новобудовах по районах Львова:

район

 

Середня ціна квадратного метра

Найдешевша 

 

грн/кв.м.

Найдорожча

 

грн/кв.м.

Галицький район

Без змін

Зважаючи на обмежену кількість пропозицій, виводити середню ціну буде некоректно

від     29 000 грн/кв.м.      

до 39 000 грн/кв.м.

Сихівський район

 

середня ціна збільшилася через врахування нових дорогих новобудов Нового Львова та стану готовності кількох ЖК)

17 050

(+550 грн/кв.м. в порівнянні з березнем)

від 11 000 грн/кв.м.

до 37 000 грн/кв.м.

Шевченківський район

 

15 840

 

(-110 грн/кв.м.

від 10 300

(-200 грн/кв.м.

до 26 000

 

Франківський район

 

20 300

 

грн/кв.м.

від 12 000

(-500 грн/кв.м.)

до 35 450

+ 2 450 грн/кв.м.

 

Личаківський район

менша ціна в основному через зниження курсу долара, середня ціна збільшилася через більшиий відсоток дорожчого цінового сегменту )

21 800

грн/кв.м.

(-180 грн)

від 13 900

(+900 грн/кв.м.)

до 39 700

(- 300 грн/кв.м.)

 

 

Залізничний район

 

17 100 грн/кв.м.

від 12 000 грн/кв.м.

до 25 700 грн/кв.м.

 

Сергій Смірнов

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!