Які вулиці у Львові ремонтуватимуть цього року?

4696 1
Серед найбільших автомобільних доріг, які планують відремонтувати впродовж 2015 року, вул. Мечнікова, вул. Лисенка, вул. Героїв УПА, з’їзд з Богдана Хмельницького на автодорогу на Раву-Руську, вул. Богданівська. Про це у коментарі tvoemisto.tv повідомив голова постійної депутатської комісії з фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Яромир Самагальський. Ремонт цих доріг передбачений у проекті бюджету Львова на 2015 рік.
фото: leopolisnews.net

фото: leopolisnews.net

Разом із тим, Яромир Самагальський зазначив, що щонайменше 30% із запланованих у бюджеті розвитку Львова на 2015 рік робіт виконано не буде. Адже, через значну інфляцію виконавці робіт просто не подаватимуть свої пропозиції на тендери.

«Будь-який ремонт об’єкта, чим він складніший, тим він довший в часі. За той час, доки відбувся конкурс, доки з переможцем підпишуть договір, доки буде проведений ремонт, вартість робіт, вартість палива і матеріалів суттєво зросте», - пояснив депутат.

За словами депутата, чимало підприємств навряд чи наважаться на такий ризик. Адже, міська рада проводить виплату за проведення робіт тільки після її закінчення, відтак, підрядник зобов’язаний вкладати у ремонті роботи свої власні кошти, або брати їх у кредит. Окрім того, нерідко казначейство виплачує зароблені підприємством кошти із затримкою – іноді затримка із виплатою становить півроку чи навіть рік.

«Особливо це буде стосуватися великих об’єктів та великих об’ємів робіт, як от вулиця Мечнікова. Навряд чи ми знайдемо, хто буде робити такі роботи», - сказав депутат.

За його словами, якщо тендер не буде проведений до 1 липня – кошти переросподілять на інші потреби.

Серед найбільших видатків на ремонти доріг, які передбачені у проекті бюджету розвитку на 2015 рік:

- 1 млн 835 тис. грн на будівництво вул. Проектованої ( від вул. Богдана Хмельницького до вул. Кукурудзяної);

- 1 млн 15 тис. грн  на реконструкцію перехрестя вул. Хуторівка -вул. Наукова - вул. Стрийська (будівництво з’їзду);

- 3 млн грн. на реконструкцію проспекту Червоної Калини;

- 17 млн на реконструкцію вул. Сихівської;

- 7 млн 500 тис реконструкція М. Лисенка (від вул. М. Заньковецької до вул. М. Миклухо-Маклая);

- 25 млн грн. на реконструкцію вул. Мечинкова  (від вул. Пекарської до вул. Личаківської);

- 7 млн 130 тис грн. на реконструкцію вул. Пасічної ( від вул. Зеленої до вул. Личаківської);

Нагадаємо, вчора у Львові відбулися громадські слухання щодо бюджету розвитку м. Львова на 2015 рік. За бюджет розвитку депутати міста голосуватимуть на черговій сесії ЛМР.

Читайте також: Чи буде у Львові електробус?


Читайте також:
26 Лютого, 2015 16:10
коля а що, вул. проектована ще не збудована? це ж та що біля фуршету і радіоринку, правда?? О_о
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!