Які вистави у Львові можна відвідати цього тижня. Опис та ціни

1239 0
Tvoemisto.tv підготувало добірку вистав у львівських театрах, які можна відвідати протягом 25-28 квітня.
ТЕАТР ІМ. МАРІЇ ЗАНЬКОВЕЦЬКОЇ

ТЕАТР ІМ. МАРІЇ ЗАНЬКОВЕЦЬКОЇ

Національний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1)

 

Я, Побєда і Берлін

  • 25 квітня о 18:00

  • Ціна: 790 грн

Ця вистава нагадає розповідь старого друга про його пригоди – коли він вибринькує під гітару знайомі кожному мелодії. Сповнене гумору роуд-муві – з пам’яттю про «лихі» 90-ті у светрах «BOYS», лаковані коки, черги на кордоні та бажання зазирнути у світ «дикого» Заходу Європи. Сама історія – це шаленство, хуліганство та весела дурість молодості. Герой приймає авантюрну пропозицію подорожі до Берліну, щоб «штовхнути» антикварну машину та дітей-манекенів на її «борту» за грубі гроші.

Емігранти

  • 25 квітня о 18:00

  • Ціна: 290 грн

За сюжетом інтелектуал, політемігрант, і простий трудяга, що приїхав на заробітки ведуть у комірчині під сходами суперечки про те, як треба жити, про ілюзії та вибрики долі. Це своєрідне протистояння «хама» і «лицеміра», що загалом є внутрішньою боротьбою кожної людини. Проводячи новорічну ніч у суперечках, до ранку вони зрозуміють, що ніколи не домовляться і приречені сперечатися на віки віків.

Сватання на Гончарівці

  • 26 квітня о 18:00

  • Ціна: 80-400 грн

Це комедія в двох частинах.

Доця

  • 26 квітня 18:30

  • Ціна: 490 грн

Оповідь ведеться від імені героїні-нараторки, яку велінням авторки називають Доця. Хоча раннє дитинство Доці пройшло в Донецьку, виросла вона та сформувалася як особистість на Рівненщині. По закінченню школи приїздить до Донецька, і залишається тут наполовину чужою, бачить реалії Донбасу дещо відсторонено через свою начебто нетутешність.

Паливо

  • 26 квітня о 18:00

  • Ціна: 290 грн

Це не театральна зала. І актор тут не буде вас переконувати у правді своїх почуттів – пристрасті, ревнощах, коханні. Він – лише людина поряд з вами. Герой – професор, філософ, літератор. Однак заціпеніння – від невизначеності, балансування над прірвою – повертає його обличчям до базових потреб людини. Поруч з ним опиняються його асистент та студентка. І перед ними постає питання не тільки як вижити в холодні тижні зими в облозі, але й заради чого. Людина та її потреба бути щасливою – за будь-яких обставин, умов, завжди. 

Дами і гусари

  • 27 квітня о 17:00

  • Ціна: 100-400 грн

Події відбуваються у будинку майора за селом, де він відпочиває з друзями-гусарами. Панство люблять полювати та грати в шахи. Спокій і тиша їм гарантовані, адже «щойно останню жінку відправили з садиби». Ідилічну атмосферу у маєтку майора порушують троє сестер своїм раптовим «вторгненням». Вони прибули з «кортежем», що складається лише з чарівних дівчат. У цій ситуації майор і його товариші – як того вимагає честь солдата – вирішують прийняти жінок гідно. Усі приготування та пишні прийняття закінчуються для них фіаско. А тим часом «дами», не лякаючись хамства господарів, намагаються реалізувати власні плани щодо одруження майора. Інтрига крутиться довкола спроби сватання літнього, але багатого Майора з Зосею – дочкою однієї з його сестер. Але Зося закохана у молодого поручника Едмунда. Що переможе – інтриги, наклепи та амбіції дам чи справжня чоловіча військова дружба?

Вороги, історія любові

  • 28 квітня о 17:00

  • Ціна: 100-590 грн

Вистава про те, що він ніколи не хотів від життя чогось особливого. Лишень простого спокою, простого «люблю», простого «заплющити очі і нарешті відчути, що ти вдома». Тепер він блукає переповненим Нью-Йорком із перманентним відчуттям катастрофи, що ніяк не може статися.Він забігає у метро. Дві станції і він опиниться в теплих обіймах польської селянки на імʼя Ядвіга, яка переховувала його від нацистів. Він зачиняє двері задимленої сигаретами квартири , де на нього вже чекає Маша – його палке і невротичне кохання. Один телефонний дзвінок і в його життя повернеться Тамара, його перша дружина, яку вважали загубленою назавжди. Він буде чесно намагатися зробити щасливою кожну людину на своєму шляху. Але потім він опиниться на самоті з власними думками.. і нарешті зустрінеться віч-на-віч зі своїм найзапеклішим ворогом.

Я, Побєда і Берлін

  • 28 квітня о 15:00, 18:00

  • Ціна: 790 грн

Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

146 зірок, видимих неозброєним оком

  • 25 квітня о 18:00

  • Ціна: 300-320 грн

Вистава про те, що «сакральна» норма, якій ми з усіх сил стараємось відповідати, все більше нагадує прокрустове ложе, що не вміщає найціннішого. Натомість воно переповнене страхами, найбільший з яких — страх бути собою.

Top Girls

  • 26 квітня о 18:00

  • Ціна: 200-260 грн

«Дивна-Маленька-Жінка: сидить в халабуді і розповідає подрузі, що хоче вбити матір (спойлер: не вбиває). Прагматична-Доросла-Жінка: п’є першу каву в офісі і розповідає колезі про побачення на вихідних (спойлер: невдале). Тривожна-Маленька-Жінка: переживає, що всі вважають її маму хвойдою  (спойлер: ми так і не дізнаємось, чи це правда). Занадто-Скромна-Доросла-Жінка: йде з роботи, аби всі зрозуміли, скільки всього вона робила, і пошкодували, що не цінували її (спойлер: не зрозуміли). Жінка-Яка-Багато-Досягла: повертається туди, де все почалось. Розуміє, чому все сталось саме так, усіх пробачить, усіх полюбить (спойлер: усіх, крім себе) Падатиме дощ. Буде чути, як він заспокійливо шумить. Повітря стане прозорішим, а ландшафт — свіжішим. Заговорить безіменний соляний стовп десь на узбережжі Мертвого моря. І ми нарешті дізнаємось, у чому полягає «жіноче щастя», – розповідають у театрі про виставу.

Один день

  • 27 квітня о 18:00

  • Ціна: 300-320 грн

Вистава про Ніну, яка озброюється мрією. Про свіжу випічку з донецьких пекарень, про прогулянки Донбас-ареною, про запах Кальміуса. Вона переконана, що все найкраще і найгірше у її житті вже сталось. Вона рутинно перегортає календар.

Леся. Їсторія 

  • 28 квітня о 18:00

  • Ціна: 200-260 грн

Вистава про Лесю Українку і те, чого ви могли не знати про неї раніше, — щоб зокрема дізнатися більше про нас самих.

Львівський академічний театр «Воскресіння» (вул. Генерала Григоренка, 5)

Фредді, або хто вбив Баронессу

  • 25 квітня о 18:00

  • Ціна: 300-350 грн

Вистава, поставлена в жанрі детективної комедії, перенесе глядача в захоплюючий світ циркового закулісся. Головний герой талановитий клоун і хазяїн цирку знаходиться на межі банкрутства. Щоб врятувати улюблене дітище, наважився зізнатись у злочині, який не скоїв.

Ніч для жінок

  • 26 квітня о 18:00

  • Ціна: 300-350 грн

Вистава про те, що шестеро безробітних друзів зневірилися в тому, що можуть знайти роботу. Закрився єдиний роботодавець міста – металургійний комбінат. Оголошення в газеті інформує про те, що за вхід в бар, де показують чоловічий стриптиз, кожна дама має викласти 200 доларів. Шалена ідея приходить миттєво. На очах публіки «робітники від верстату» перетворюються на «аполлонів від стриптизу».

Львівський театр ляльок (пл. Данила Галицького, 1)

Атомна русалка

  • 25-26 квітня о 19:00

  • Ціна: 150-350 грн

Вистава складається з кількох історій героїв багатоквартирного будинку, які розповідають про нормальне життя у ненормальних умовах сьогодення. Сусід складає списки необхідних речей для виживання в часі війни та загрози ядерної атаки, але чи можна передбачити все і підготуватися до кожного можливого сценарію? Юля повертається додому до свого чоловіка після перебування у Європі. Сусідка згори вже звикла до темряви та самотності, аж раптом у двері стукає незнайомець у військовій формі, що прийшов на запах помідорів. Підвал будинку стає місцем для святкування весілля, проведення похорону та сусідської оргії. Вистава дає змогу зазирнути у думки та розмови персонажів, які відчувають на собі тиск реалій сьогодення та постійної загрози ядерного вибуху.

Дата прем'єри вистави «Атомна русалка» присвячена до дня пам'яті аварії на Чорнобильській АЕС. 

Підготувала Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!