Якою буде погода в Україні у серпні. Прогноз Укргідрометцентру

3680 0
Дощитиме у межах норми.
Фото: freepik

Фото: freepik

Цьогорічний серпень в Україні буде на 1-2 градуси теплішим, ніж середнє значення за попередні роки. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Так, середня місячна температура передбачається на рівні 19-24° тепла (в горах – 16-17° тепла). Водночас середні багаторічні значення говорять, що температура повітря у серпні в Україні становить 17-20, а місцями – 21-23 градуси тепла (у горах – 11-16 градусів).

Читайте також: Дощова столиця України. Міфи і правда про львівську погоду

Місячна кількість опадів у серпні 2020 року очікується на рівні 33-84 мм, в Карпатах – до 122 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

За даними попередніх років, абсолютний максимум температури повітря в Україні у серпні становить 34-41°, у Луганській області місцями – 42°, в гірських районах – 26-33°. Абсолютний мінімум – 1-7° тепла, на півдні – до 11° тепла, у західних, північних, східних та Запорізькій областях – місцями 0-2° морозу.

Заморозки на поверхні ґрунту можливі наприкінці місяця, окрім південних та більшості центральних областей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!