Який середній курс долара прогнозують на 2023 рік

2997 0
Середньорічний курс долара 2023 року коливатиметься в межах 42 гривень.
долар, євро, валюта

долар, євро, валюта

Кабінет міністрів очікує, що середньозважений курс долара у 2023 році буде в діапазоні 42 грн, однак курс буде коливатися і наприкінці року може становити 49 гривень за долар. Про це прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив під час пресконференції в Києві, – передає Укрінформ.

«Станом на сьогодні середній курс долара по року складає 32,3 грн, до кінця року ми його очікуємо на рівні 37 грн. Звичайно, з умовами емісії та інфляції, яка є в Європі та усьому світі, ми очікуємо, що середньозважений курс наступного року буде в діапазоні 42 грн. Він буде коливатись. Яким він буде станом на кінець наступного року, передбачити неможливо, але для розрахунків обиралося лінійне зростання цього курсу, і це буде близько 49 грн», – сказав Шмигаль.

Читайте також: М'ясо, сири, зубна паста і креми. На що можуть зрости ціни восени

Нагадаємо, детальніше про те, що буде далі з курсом долара, чи варто зараз купувати валюту, у що інвестувати заощадження, як подорожчання валюти позначиться на ціні пального, газу і харчових продуктів, можна прочитати в матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням.

Ольга Коваль

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!