Чи може Клепарів стати підцентром Львова та скільки бізнесів, пов’язаних з рф, є на Львівщині. Підсумки доби

1222 0
Нині 6 грудня та 651 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 97 бойових зіткнень. Українська авіація  та підрозділи ракетних військ завдали 21 удар по районах зосередження противника , 4 – по пунктах управління та 3 – по його ЗРК. Уражено пункт управління, склад боєприпасів, 2 станції РЕБ та 11 ворожих артилерійських засобів.

Також Силами протиповітряної оборони України збито російський бомбардувальник Су-24М.

Уночі окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 50 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України знищено 41 ударний БпЛА.

Читайте також: «Дзвін пам’яті та надії». На Лаврській дзвіниці щодня битимуть у дзвін для нагадування про війну та полонених. Дзвін битиме 9 разів, символізуючи 9 років російсько-української війни, і нагадуватиме українцям та людям усього світу про військових, які перебувають в полоні, цивільних громадян, яких незаконно утримують у російських катівнях, зниклих безвісти, депортованих до рф дітей і дорослих.

Та: Як допомогти військовим. Добірка ініціатив. Тривають збори на різні потреби.

Акцент дня: «Іншого такого немає». Чи може Клепарів стати підцентром Львова. Спорткомплекс СКА – єдиний у Львові, де можна займатися майже 30 видами спорту. Він має свою базу і тренерів. Тут є велотрек, два басейни, стадіон, зали для одноборств, кінний манеж і великий парк позаду. Чи вдасться перетворити його на сучасний і доступний спортивно-навчальний комплекс для львів’ян, спортсменів, військових та ветеранів і як загалом варто розвивати територію Клепарова, дізнавалося Тvoemisto.tv.

Читайте також: «Добитися історичної справедливості», – УГКЦ вимагає повернути церкві нижні Митрополичі сади. Йдеться про судову справу між Львівською міськрадою та Державною службою спеціального зв’язку щодо ділянки біля Собору святого Юра.

Ключові події:

1. Скільки бізнесів, пов’язаних з росіянами, залишається на Львівщині. Загалом 175 суб’єктів господарювання, засновниками яких є юридичні підприємства або громадяни рф, про це у відповідь на запит Tvoemisto.tv повідомило Головне управління Державної податкової служби України.

Читайте також: Заступник Козицького прокоментував свої слова про те, що не одягне військову форму. У коментарі Tvoemisto.tv Іван Собко зазначив, що цю фразу вирвали з контексту, а мав на увазі він зовсім інше.

Та: В Києві розглядають три локації для створення музею тоталітаризму. Створювати музей будуть після війни;

2. Яким буде курс валют на різдвяно-новорічні свята. Загалом курс валют в Україні суттєво не зміниться до кінця 2023 року, такий прогноз у коментарі Tvoemisto.tv озвучив економіст, виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Читайте також: На Львівщині запустили нову нафтову свердловину. На початку роботи вона зможе «давати» 25-30 тонн нафти на добу.

Та: Компанія депутата Львівської облради ремонтуватиме дорогу на Львівщині за 50 млн гривень. Компанія неодноразово фігурувала у журналістських розслідуваннях. Одне з таких – матеріал NGL, де журналісти з’ясували, які приватні компанії займаються видобутком піску на Львівщині;

3. В Києві відкрили нову ділянку великої кільцевої дороги. Будівництвом трьох нових ділянок Великої Кільцевої дороги місто підводить дорогу до майбутнього тунелю під Дніпром.

Читайте також: Львів’ян закликали не використовувати Леокарт на маршрутах, де ще не тестують безготівкову оплату. Інакше – кошти спише, але проїзд не буде оплачений.

Та: До Львова та гір курсуватимуть додаткові потяги на різдвяні дати. Укрзалізниця призначила додаткові потяги з Києва та Одеси до Львова;

4. У великій синагозі 18 століття в Бродах ще більше обвалився дах. Це вже третій обвал, який трапився з цієї пам’яткою архітектури.

Читайте також: УКУ зібрав 25 млн грн на благодійному вечорі в Києві. Ці кошти підуть на розвиток університету.

Та: Львів’янка вкотре стала переможницею радіодиктанту. Христина Гоянюк писала диктант 23 раз;

5. Подарунки на Миколая: як не перетворити благодійність на свято одного дня. Поява святого Миколая у дитячих будинках та інтернатах – велика радість для малечі. Однак усім нам важливо розуміти, що не можна «відкупитися» одноразовими подарунками від дітей, які з різних причин сьогодні не мають батьківської опіки. Про недоліки так званої «благодійності одного дня» розмірковує Маріанна Білик, програмна директорка Української освітньої платформи.

На цю ж тему:

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!