«Є напруженість між різними силами всередині Придністров’я», – Санду про вибухи у регіоні

1004 0
Молдова не знає причини вибуху на тираспольському аеродромі.
Президентка Молдови Мая Санду/Фото: з відкритих джерел

Президентка Молдови Мая Санду/Фото: з відкритих джерел

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що вибухи у Придністров'ї та спроби ескалації пов'язані з силами всередині невизнаного регіону. Санду прокоментувала ситуацію сьогодні, 26 квітня, під час брифінгу, пише NewsMaker.

«У спробах ескалації ситуації у придністровському регіоні задіяні сили придністровського регіону. Це сили, що виступають за війну, вони зацікавлені в дестабілізації ситуації», – сказала вона.  

Санду заявила, що Кишинів має інформацію про вибух на тираспольському аеродромі. Проте його причина владі Молдови невідома.

«Наш аналіз говорить про те, що є напруженість між різними силами всередині Придністров'я, які зацікавлені в дестабілізації ситуації. Це робить регіон уразливим та створює ризики для Молдови. Засуджуємо будь-які провокації та спроби залучити Молдову до дій, які можуть поставити під загрозу мир у країні. Кишинів, як і раніше, наполягає на мирному вирішенні придністровського конфлікту». 

Вона підкреслила, що Кишинів не має жодних планів блокади Придністров'я і попросила громадян зберігати спокій і черпати інформацію з перевірених джерел.

Читайте також: Читайте також: Росія все ще може використати території так званої «ПМР» для агресії проти України

Зазначимо, що засідання Вищої ради безпеки щодо інцидентів у Придністров’ї скликали після низки вибухів у регіоні. Зокрема, у Тирасполі 25 квітня, близько 17:45, прогриміла серія вибухів. Вони відбулись у приміщенні, де розташовані офіси місцевого «міністерства державної безпеки» та філіалу російської «федеральної служби безпеки» в так званій ПМР. 

Сьогодні вранці, 26 квітня, у Придністров’ї сталися нові вибухиОб’єктом підриву став радіопередавач на коротких та середніх хвилях. Цей стратегічний об’єкт побудований за часів СРСР та мав на меті виконувати короткохвильове мовлення на інші континенти. 

Також додамо, що після повідомлень про вибухи у невизнаному Придністров’ї на виїзд на підконтрольну молдовському уряду територію утворились автомобільні черги. На поширюваних у мережі фото видно незвичні затори на виїзді з території невизнаної республіки. Придністровська пропаганда, втім, причиною назвала повернення людей додому після великодніх свят. Ще одне пояснення де-факто влади - детальніша перевірка автомобілів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!