Політична реклама

Євро може подорожчати

1267 0
Євровалюта набирає вагу. Зараз в обмінниках просять вже 11 гривень. Експерти вважають, що дешевше не буде, тільки дорожче.

Євровалюта продовжує зміцнюватися на тлі стабільного долара: у деяких банках курс продажу перевищив 11 грн, курс купівлі — 10,9 грн (з літа-2012 курс піднявся більше, ніж на гривню), пише vkurse.ua.

Експерти «Сьогодні» сходяться в тому, що найближчим часом євро дешевшати не буде. Причина: статистика показує, що в єврозоні поступово оживає економіка, в той час як Федеральна резервна система (ФРС, аналог центробанків інших країн) США як і раніше проводить м'яку монетарну політику, продовжуючи емісію долара.

Аналітик МЦПД Олександр Жолудь говорить, що нічого критичного ні в США, ні в Європі не сталося і перехід курсу євро з 10,99 на 11,01 грн — це ринкові коливання, що мають скоріше психологічний момент, ніж економічний. За його прогнозами, весь рік співвідношення євро-долар буде коливатися від 1,25 до 1,35, це означає, що у гривнях євровалюта буде коштувати від 10,20 до 11,1 грн.

Керівник ІАЦ Forex club в Україні Микола Івченко допускає: в найближчий місяць євро може подорожчати до долара навіть до 1,37, або до 11,30 грн / євро, на тлі пожвавлення ділової активності в Німеччині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!