Політична реклама

З Нового року у львівських кіосках не продаватимуть пиво (ОНОВЛЕНО)

1999 0
Львівська міська рада 15 грудня, прийняла ухвалу «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом (окрім безалкогольного) на території м.Львова», у якій міститься заборона з 1 січня продавати у Львові слабоалкогольні напої і пиво у кіосках. Окрім того депутати проголосували за заборону на продаж алкоголю в усіх торгівельних закладах міста, окрім ресторанів, барів, кафе і клубів з 20:00 до 12:00. До цього рішення алкоголь можна було купити з 10:00 до 22:00.

За словами депутатів міськради, заборона на продаж алкоголю поширюється на всі торгівельні точки, окрім ресторанів, барів, кафе і клубів.

"Навіть на літніх майданчиках віднині буде заборонено продавати пиво", - підкреслив Кошулинський.

Депутати також забрали право видачі дозволів на торгівлю алкоголем у департаменту економічної політики і передали його депутатам.

Водночас, начальник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич, заявила, що реалізувати постанову буде неможливо.

"Більше хвилювання викликають пункти про те, що дозвіл на розміщення торгівлі готуватиме Львівська міська рада. Як ця постанова може бути реалізована, я не бачу", - зазначила чиновниця.

За її словами, незрозумілі пункти впровадження або заборони можливості торгівлі алкоголем у магазинах, де здійснюється продаж дитячих товарів.

"Є такі неточності, через які реалізувати постанову буде неможливо", - додала Пайонкевич.

Раніше, мер міста Андрій Садовий пропонував заборонити продаж алкоголю лише у малих архітектурних формах. Садовий аргументував це тим, що у МАФах часто неконтрольовано продають алкоголь і тому "спивається нація".

***

За даними Львівської міськради, 40% школярів міста вживають алкогольні напої, починаючи з 10 років. За 11 місяців поточного року 33 школярі потрапили у реанімацію з алкогольним отруєнням.

Джерела:  "Гал-інфо", "Gazeta.ua"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!