Із початку 2020 року львів'яни отримуватимуть по дві квитанції за газ

15340 3
В одній ітиметься про спожитий газ, в іншій – про його доставку.
ілюстративне фото: 24 канал

ілюстративне фото: 24 канал

Від січня 2020 року Регіональна газова компанія, до якої входять 20 облгазів, запроваджує нововведення – споживачі газу отримуватимуть дві квитанції. Про це пише Уніан з посиланням на РГК.

«Із січня всі споживачі газу отримають окремі рахунки: один за газ, другий – за послугу з його доставки. Поділ платіжок відбудеться для споживачів всієї країни», – кажуть в компанії.

У РГК зазначають, що вартість послуг доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта. Розмір плати залежить тільки від обсягів споживання.

«За основу береться обсяг споживання газу упродовж «газового року». Це проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня. Сума кубів газу, спожитого за рік, множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 рівних платежів, які виплачуються щомісячно упродовж року», – пояснюють в РГК.

Читайте також: Нафтогаз знизить ціни на газ у грудні і запропонує кілька варіантів ціни з 1 січня

Для домогосподарств з плитою та колонкою, які використовують 170 кубометрів газу на рік або 14-15 кубометрів на місяць, щомісячний платіж за доставку не перевищуватиме 16 грн. Споживачі можуть платити за доставку одним платежем за квартал, півроку або рік.

Ті, хто користується газовим лічильником, платитимуть за доставку того обсягу газу, що спожили протягом «газового року».

«За доставку газу треба буде платити, навіть якщо ви не використовуєте газ в окремі періоди. Наступного року ваша плата за доставку буде скоригована відповідно до реального обсягу споживання», – кажуть в РГК.

Додамо, Регіональна газова компанія, до складу якої входить «Львівгаз», належить бізнесменові Дмитру Фірташу.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv речниця «Львівгазу» Ірина Палига, по дві платіжки споживачі газу отримають у лютому. У них будуть вказані суми за січень.


Читайте також:
22 Січня, 2020 11:39
Олекса А можна опалювати будинок від сонячної електроенергії? Бо шось дорого сьогодні газ вартує. От думаю поставити станцію на 30 кВт elektro.in.ua . Цікаво, чи зможе підтримати роботу електронного бойлера і заробляти гроші водночас така станція.
21 Січня, 2020 23:14
Анатолій І знову наживаються, тільки вже на газопроводі який ми разхом із сусідами тягнули від ГРП, копаючи траншею, купивши труби і найнеявши газозварника - повністю підготовили і здали комісії газову магістраль. А тепер не нам, а ми повинні платити за те. що так звані "газовики" достають із надр землі газ, який згідно Конституції України, належить народу України.Чому попирається Конституція? Чому народ України не має від видобутку газу нічого? А де ті 75%, які потрібно здати у державу, і ви здасте, якщо знайдете якийсь скарб у себе на подвір'ї, бо в іншому разі - небо в арифметику. Та тільки цей закон для нас, а не для них. Тому і будуть нас дурити, здирати останні копійки. Хочете продати газ - давайте його сюди, привезіть, притягніть, перекачайте - це ваша проблема і не робіть це проблемою людей. Бо прийдеться подати у Верховну Раду законопроект про оплату працівникам дороги і часу витраченого на доставку "тіла" до робочого місця, а чого? Це ж майже одне і те саме - тільки то газ, а це біологічний робочий інст румент, яким роботодавець заробляє гроші.
28 Грудня, 2019 11:49
666 ... от знову зимою нас на траву хоче поставити той хтось, в лижі взутий ..
та знов не поїдуть в нього ті лижі , бо той хтось -- іпанутий ..
... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!