З початку року на кишкову інфекцію перехворіли понад 3,5 тисяч львів’ян. Як вберегтися?

1904 0
Львівський обласний лабораторний центр повідомляє про небезпеку захворювання на гостру кишкову інфекцію. З початку року в області на неї захворіли 3877 осіб.
фото: goloskarpat.info, likuvan.in.ua, poradumo.com.ua

фото: goloskarpat.info, likuvan.in.ua, poradumo.com.ua

Кишкова цитробактерна інфекція – гостре інфекційне захворювання, переважно травного тракту. Джерелом інфекції є здебільшого продукти харчування (молочні продукти, масло, кондитерські вироби, м`ясо тварин і птиці тощо). Інфекція передається також від хворої людини до здорової. Крім того, заразитися можна і від тварин.

Головними ознаками кишкової інфекції є:

  • підвищена температура,
  • нудота,
  • блювота,
  • запаморочення тощо. 

Читайте також: Вісім продуктів харчування, які не варто зберігати у холодильнику

За даними Львівського обласного лабораторного центру на гостру кишкову інфекцію з грудня 2016 року перехворіли 3877 жителів Львівщини. З них – 78,6 % діти. Саме вони та люди похилого віку є найбільш вразливими категоріями.

Для того, аби не заразитися кишковою інфекцією, необхідно мити руки, перевіряти, чи не зіпсувалися продукти харчування, а також не купляти товари на стихійних ринках.

У разі виявлення симптомів хвороби, необхідно одразу звертатися до лікаря. Самолікування у такому випадку може тільки нашкодити.

Опублікувала Ганна Беловольченко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!